Melas

Gegužės 28 dieną portale „Respublika“ buvo publikuotas straipsnis pavadinimu „5G pavojus, apie kurį nenorima girdėti?“. Šiame straipsnyje aptariamas ir gegužės 27 dienos posėdis, kuriame Susisiekimo ministras su kitais Vyriausybės nariai aptarė įstatymo projektą „Dėl Lietuvos Respublikos penktosios kartos judriojo ryšio (5G) plėtros 2020-2025 m. gairių patvirtinimo“. Šis įstatymas jau yra priimtas.

Iš dalies melaginga informacija

Straipsnyje yra teigiama, kad posėdžio metu premjeras „sublizgėjo“ neva pasiūlęs įtraukti nuostatą, kad „5G ryšiu draudžiama platinti koronavirusą“.

Rekomendavęs į projektą įtraukti nuostatą, kad „5G ryšiu draudžiama platinti koronavirusą“, jis pareiškė, kad ryšio plėtros gairėms galima pritarti.
„Respublika“

Tačiau „Respublika“ tekste nėra pateikiama visa premjero citata. Reaguodamas į Susisiekimo ministro Jaroslovo Narkevičiaus teiginius, kad nors specialistai sako, kad 5G ryšys yra nekenksmingas, visuomenėje yra matomi įvairiausi pasisakymai apie 5G, S. Skvernelis neva fraze, kuria jis „sublizgėjo“. Tačiau tikroji citata skamba kitaip.

Iš dalies melaginga informacija

„Na, ministre, mes matome tokių marginalių pareiškimų, tai jei manote, kad čia yra grėsmė,įtraukite į planą, kad uždraustume 5G ryšiu platinti koronavirusą. Ir, matyt, tai gal bus sprendimo būdas. Aišku, aš šaržuoju, juokauju“, – sakė S. Skvernelis. Šią citatą galima išgirsti ir nuo 1 val. 59 min. 52 sek. Vyriausybės posėdžio metu.

Atsižvelgiant į realią premjero citatą, galima teigti, kad „Respublikos“ teiginys yra iš dalies melagingas – premjeras sakė, jog į planą reikėtų įtraukti tai, kad „5G ryšiu draudžiama platinti koronavirusą“, tačiau jis – juokavo. Šis svarbus faktas nėra paminėtas publikacijoje.

Šaltiniai:

  • 2020 05 27 Vyriausybės posėdžio įrašas https://www.youtube.com/watch?v=bpb4thzWUwQ
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)