Karantiną sugalvojo ne medikai, o politikai, kad pripratintų prie vergų ir konclagerio sąlygų. <...> Tai nėra kova su pandemija!!! Tai karo (kuris, pasirodo, nesibaigė 1945m. ir tęsiasi visus šiuos 75 metus) tęsinys, kurio pergalę užkulisinė valdžia suplanavusi paskelbti ir švęsti 2020m. rugsėjo 03 dieną.
„Facebook“ pasidalinta žinutė

Žinutėje, kurioje pateikiama sąmokslo teorija, teigiama, esą „Karantiną sugalvojo ne medikai, o politikai, kad pripratintų prie vergų ir konclagerio sąlygų“, o saviizoliacija – tėra valdžios patikrinimas, ar žmonės pakankamai paklusnūs.

Ant žinutės viršelio vaizduojama kaukę užsidėjusi moteris, laikanti mikroschemą. Žinutės apačioje raudonomis raidėmis priduriama, kad 1945 metais Antrasis Pasaulinis karas nesibaigė – jis tęsis iki 2020 metų rugsėjo 3 dienos, o šiuo metu vykstantys įvykiai yra kova su žmonija, o ne kova prieš pandemiją.

Klaidinanti žinutė ir jos komentaras

Vienoje žinutėje atsidūrė visos populiariausios sąmokslo teorijos

Apie sąmokslo teorijų kūrėjų baimę būti „sučipuotiems“ (ką ir atspindi nuotraukoje vaizduojama moteris) ir apie tai, kad pandemija ir po jos paskelbimo sekęs karantinas nėra išgalvoti įvykiai „Melo detektorius“ jau rašė (pav. 1, pav. 2). Melagingi įtarimai pandemijos tikrumu internete sklandė visą karantino laikotarpį, o jų kūrėjai rasdavo vis naujų priežasčių neigti viruso natūralią kilmę – tvirtino, esą virusas susijęs su 5G ryšio diegimu, įtarinėjo viruso kaip biologinio ginklo prigimtį ir pan.

Šioje žinutėje pandemija susieta su neva iki dabar besitęsiančiu Antruoju Pasauliniu karu ir 2020 metų rugsėjo 3 dieną ateisiančią jo pabaigą.

Vienam žinutės komentatoriui susidomėjus, kas tiksliai įvyks 2020 metų rugsėjo 3 dieną, žinutės autorė atsakė, kad šių metų balandžio 14 dieną „Romos konsulas ir Rusijos Federacijos Garantas, informavo tarptautinę bendruomenę apie tai, kad 2020 m. rugsėjo 03 diena skiriama II-jo Pasaulinio karo pabaiga kaip visiško sutriuškinimo ir visiškos besąlygiškos TSRS kapituliacijos prieš Rusijos Federaciją ir Rusijos Išgelbėjimo Armiją (rus.-POA) kuriai vadovauja generolas Vlasovas data“, o „Tai patvirtina, kad Rusijos Federacija ir Imperatoriškoji Japonija tęsia karą prieš: Kiniją; JAV; Didžiąją Britaniją ir TSRS“.

Žinutės autorė pabrėžė ir kokią įtaką numatyta data gali turėti Lietuvai, rašydama, kad „kadangi Lietuvos TSR (kaip ir visos kitos TSRS valstybės) dar tebeįeina į TSRS sudėtį, tai, jei šis karas bus pralaimėtas ir pergalė bus paskelbta kaip yra planuojama, tai visiems laikams liksime kolonizuoti šios UAB "Lietuvos respublika" ir būsime tikri vergai, neturintys jokios galimybės išeiti iš vergovės. Reiškia pasirinkimas yra tik vienas - padėti atstatyti TSRS kurios ideologija dabar yra visiškai kitokia nei buvo tais Sovietiniais laikais.“

Kada baigėsi Antrasis Pasaulinis karas?

„Encyclopedia Britannica“ bei kitų šaltinių duomenimis, Antrasis Pasaulinis karas prasidėjo 1939 metų rugsėjo 3 dieną ir baigėsi 1945 metų rugsėjo 2 dieną.

Vis dėlto, šaltiniuose rusų kalba galima rasti informacijos ir apie rugsėjo 3 dieną – būtent balandžio mėnesio 14 dieną Rusijos Dūma priėmė sprendimą Antrojo Pasaulinio karo pabaigą minėti rugsėjo 3 dieną vietoje ankstesnės rugsėjo 2 dienos datos. Tokį pasiūlymą pateikė Gynybos komiteto pirmininkas Vladimiras Šamanovas.

Kaip teigiama pranešime, kuris vėliau pasirodė daugelyje naujienų portalų Rusijoje, šis įstatymas buvo priimtas „siekiant sustiprinti istorinius pagrindus ir patriotines tradicijas, išsaugoti istorinį teisingumą Antrojo pasaulinio karo nugalėtojų atžvilgiu ir įamžinti vertą žuvusiųjų, ginusių Tėvynę, atminimą.“

Taigi, Rusija nusprendė Antrojo Pasaulinio pabaigą „atidėti“ viena diena, tačiau tai nereiškia, kad karas baigsis tik šiemet. Šiemet, kaip ir visame pasaulyje, Rusijoje bus minimos Antrojo Pasaulinio karo pabaigos 75-osios metinės.

Klaidinančioje žinutėje jos autorė taip pat mini, kad Lietuva tebeįeina į TSRS sudėtį, o TSRS vis dar kariauja su Rusijos Federacija, Imperatoriškąja Japonija, Kinija, JAV ir Didžiąja Britanija.

Tačiau ir tai nėra tiesa.

TSRS (Tarybų Socialistinių Respublikų Sąjunga) arba SSRS (Sovietų Socialistinių Respublikų Sąjunga) iširo beveik prieš tris dešimtmečius – 1991 metų gruodį. Tų pačių metų rugpjūčio mėnesį dar bandyta TSRS gelbėti kariniu perversmu, įgijusiu rugpjūčio pučo pavadinimą.

  • Šaltiniai
  • Encyclopedia Britannica
  • Visuotinė lietuvių enciklopedija
  • duma.gov.ru informacija