Gegužės 24 dieną Cold Springs Harbos laboratorijos preprintų serveryje Biorxiv kinų mokslininkų kolektyvas paskelbė straipsnį, patvirtinantį, kad Sars-CoV-2 genome yra „ŽIV insercijos“. Būtent tai, ką anksčiau tvirtino ŽIV viruso atradėjas Luc Antoine Montagnier. Šis tyrimas patvirtina, kad COVID-19 yra dirbtinai sukurtas virusas! Jis naudoja tą pačią strategiją, kaip ir ŽIV, kad įveikti žmogaus imuninę sistemą.
Tinklaraštyje patalpinta klaidinanti žinutė

Publikacijoje „Kinų mokslininkai patvirtino, kad COVID-19 turi ŽIV viruso intarpus“ tinklaraštininkas pirmiausia mini mokslinės bendruomenės sukritikuotą prancūzų virusologo, Nobelio premijos laureato Luc Antoine Montagnier teiginį. Dalyvaudamas televizijos laidoje virusologas pasakė:

„priėjome išvados, kad su virusu buvo atliktos manipuliacijos. <...> Prie dalies, nepasakyčiau, kad viso, šikšnosparnių koronaviruso kažkas pridėjo būtent ŽIV, AIDS sukeliančio viruso, sekas. <...> Tai nėra natūralu. Tai – profesionalų, molekulinių biologų darbas. <...> Labai kruopštus darbas.“

Verta paminėti, kad Nobelio premija mokslininkui buvo suteikta atradus ŽIV virusą.

Netrukus po šio pareiškimo europeanscientist.com paviešino virusologo teiginius paneigiantį straipsnį ir pateikė įrodymus, kad, nors SARS koronavirusas ir ŽIV lentivirusas yra šiek tiek panašūs, nes abu turi glikoproteino voką, čia virusų panašumai ir baigiasi.

Deguto į ugnį papylė ir vienas vasario mėnesį į „bioRxiv“ serverį, kuriame įkeliami spausdinimo laukiantys tyrimai, patalpintas tyrimas pavadinimu „Nepaprastas unikalių intarpų 2019-nCoV smaigalyje panašumas į ŽIV-1 gp120 ir Gag“. Internete akimirksniu išplito spėlionės, siejančios naująjį koronavirusą su ŽIV. Bet džiaugtis dėl to buvo per anksti.

Tyrimas iš karto buvo sukritikuotas jį vertinusių kolegų, tarp jų ir virusų genomų eksperto Kristiano Anderseno, tyrimą išvadinusio visišku nesupratimu, kaip apskritai turėtų būti vykdomi tokie tyrimai.

Po dviejų dienų tyrimas buvo panaikintas, o jo autoriai pasiteisino savo darbu nesiekę kurstyti sąmokslo teorijų.

Tačiau net ir dviejų dienų užteko išplatinti koronavirusą su ŽIV siejančią versiją. Šią žinią iš karto pačiupo dezinformaciją koronaviruso tema skleidžiantis portalas zerohedge.com paviešinęs straipsnį „Koronaviruse yra „ŽIV intarpų“, keliančių baimę dėl dirbtinai sukurto bio ginklo“.

Mokslinės bendruomenės jau paneigtus „ŽIV intarpus“ savo publikacijoje, pateikdamas išvadas, esą virusas tikrai sukurtas laboratorijoje, mini ir A. Lebionka. Tačiau pagrindinis jo ramstis – kitas gegužės 24 dieną toje pačioje „biorxiv“ platformoje patalpintas tyrimas, kuriame bandoma išsiaiškinti, kaip SARS-CoV-2 virusas bando apeiti žmogaus imuninę sistemą.

Nors tyrimas nesiejamas tiesiogiai su ŽIV, jo santraukoje užsimenama, kad naujasis koronavirusas gali naudoti panašias strategijas, siekiant išvengti organizmo imuninės sistemos apsaugos, kaip ir žmogaus imunodeficito virusas. Tokias viruso savybes suprasti labai svarbu, nes tai gali turėti įtakos kuriant vakciną ir ieškant būdų kaip virusą įveikti.

Vis dėlto, tyrimu remtis dar per anksti. Kol kas jis dar laukia kitų mokslinės bendruomenės narių vertinimo ir nėra aišku, ar tyrimas nebus išpeiktas taip pat, kaip ir ankstesnis, ieškojęs žymiai drąsesnių naujojo koronaviruso ir ŽIV sąsajų.

Tyrimo neužtikrintumas, žinoma, ir šį kartą nesutrukdė tam pačiam portalui zerohedge.com paviešinti dar vieno straipsnio, kurio pavadinime, kokia staigmena, naujasis koronavirusas ir vėl siejamas su ŽIV, nors ŽIV paminėjimas netgi nėra esminis minėto tyrimo elementas, juo labiau, jame net neužsimenama apie įtariamą dirbtinę viruso kilmę.

Kol prieš keletą dienų kolegų verdiktui palikto tyrimo neįvertino kiti mokslinės bendruomenės nariai, panašu, kad portalai, kuriuose diskutuojama koronaviruso tema, laikosi vieningos nuomonės nedrumsti informacinių vandenų be reikalo ir minėto tyrimo nuorodą iš susirašinėjimų pašalina, priduriant, kad kol kas jame pateikiama informacija negali būti laikoma patikimu šaltiniu.

  • Šaltiniai
  • Mokslinės bendruomenės paneigto tyrimo, neva įrodančio naujojo koronaviruso ryšį su ŽIV galima perskaityti čia
  • Mokslinės bendruomenės dar neįvertinto ir todėl patikimu šaltiniu nelaikytino tyrimo, nagrinėjančio koronaviruso sugebėjimą apeiti imuninės sistemos mechanizmus galima perskaityti čia
  • Baseless Conspiracy Theories Claim New Coronavirus Was Bioengineered; factcheck.org
  • Factcheck: Was COVID-19 engineered containing ‘HIV insertions’?; infotagion.com
  • No, SARS-CoV-2 does not contain HIV genetic code!; europeanscientist.com