Kas tiesa, kas melas

Internetiniame portale paranormal.lt publikuotame straipsnyje pavadinimu „Gydo Sloga Ir Bronchitą, Laringitą ir Tonzilitą“ yra receptas, kuriame siūlo druską sumaišyti su garstyčiomis, pipirais, arba imbieru, santykiu: 1 kg druskos su 2–3 šaukštais minėtų produktų. Visą tai siūloma viską supilti į puodą ir pašildyti, retkarčiais pamaišyti. Anot recepto, druska neturi būti įkaitusi, maždaug iki 60 laipsnių Celsijaus. O tada jau siūloma užsidėti medvilnines kojines, perpilti druską į vonelę ir „užkasus“ kojas, sėdėti iki tol, kol druskas atvės. Šią procedūrą siūloma kartoti 4–5 kartus per dieną

Kovojant su angina, bronchitu ir laringitu, siūloma druską naudoti garų inhaliacijoms.

Gydo Sloga Ir Bronchitą, Laringitą Ir Tonzilitą
paranormal.lt

Iš pirmo žvilgsnio šie siūlymai skamba logiškai: druska yra dažnai naudojama įvairiose gydomosiose procedūrose, mat druska mažina uždegimą, mažina ir skreplių išsiskyrimą. Tačiau tikėtis, kad tokios rimtos ligos, kaip angina, gali būti išgydytos vien druskos pagalba – nevertėtų.

Angina yra ūminė infekcinė liga, pasireiškianti limfadenoidinio ryklės tonzilių audinio uždegimu. Dažniausiai nuo to kenčia gomuryje esančios tonzilės. Šios ligos gydymas yra kompleksinis – pacientui yra skiriami antibiotikai bei vaistai, kurie mažina temperatūrą ir malšiną skausmą, dieta ir režimas.

Melaginga informacija

Kitaip pasakius: jei sergate angina, teks keliauti pas gydytoją, kad jus apžiūrėtų ir skirtų antibiotikų. Jei ūminis tozilitas pereina į lėtinį, tenka atlikti chirurginę operaciją ir pacientui pašalinti tonziles.

Kartais anginą gali sukelti ir virusas (tai diagnozuoja gydytojas). Tokiu atveju, garsi amerikiečių klinika „Mayo“ rekomenduoja tokį gydymą:

  • Gerkite daug skysčių;
  • Skalaukite gerklę vandeniu su druska (1 arbatinis šaukštelis druskos ir stiklinė šilto vandens);
  • Gerkite vaistus, kurie mažintų karščiavimą ir skausmą;
  • Laikykitės režimo;
  • Venkite dalykų, kurie gali suerzinti gerklę, pavyzdžiui, nerūkykite;
  • Namuose oras neturėtų būti sausas, tai dirgina gerklę.

Ūminis laringitas – tai ūminis gerklų audinių uždegimas. Dažniausiai pasireiškia paviršiniu gerklų gleivinės uždegimu. Esant tam tikroms sąlygoms, gali išplisti į gilesnius sluoksnius. O štai bronchitas yra bronchų gleivinės uždegimas, dažniausiai sukeliamas virusų arba bakterijų.

Nors bronchito ir laringito atveju rečiau tenka pacientams vartoti antibiotikus, vis tiek gydymą parenka gydytojas, o ne pats pacientas.

Paranormal.lt publikuotas receptas galėtų palengvinti peršalimą, slogą, bet nėra tinkamas gydyti bakterinę infekciją. Tai, ar jus kamuoja bakterinė infekcija, diagnozuos gydytojas.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)