„Facebook“ grupėje „Vardan tiesos“, kurioje platinamos įvairios sąmokslo teorijos, neigiamas naujojo koronaviruso egzistavimas ir skiepų teikiama nauda patalpinta vaizdo įrašo ištrauka, kurioje daktaras Anthony Fauci neva pasakoja apie skiepų daromą žalą.

Šalia vaizdo įrašo pateikiamas ir jį grupėje paviešinusio asmens komentaras (kalba netaisyta):

Melagingas socialiniame tinkle pasirodęs komentaras

Šis įrašas pasiekė 36 tūkst. žmonių, iš jų. beveik 12 tūkst. žmonių peržiūrėjo vaizdo įrašą ir daugiau nei 300 žmonių komentaru pasidalino savo anketose.

Vaizdo įraše, kurio originalus šaltinis – Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Baltųjų rūmų koronaviruso darbo grupės pasitarimas, Dr. A. Fauci kalba apie galimą nepageidaujamą vakcinų poveikį, kuris galėtų ištikti paskiepijus žmogų iki galo neįsitikinus vakcinos saugumu, bet ne todėl, kad nepritartų skiepijimui arba mėgintų teigti, kad vakcinos yra nesaugios.

Iš tiesų, pasitarime A. Fauci, kalbėdamas apie vakcinos nuo naujojo koronaviruso sukūrimą, pabrėžia skiepų testavimo svarbą ir siekia nuraminti klausytojus, kad mokslininkai pasiryžę daryti viską, ką gali, kad sukurtų saugią vakciną.

Žemiau pateikiame tikslų A. Fauci kalbos vertimą:

„Kalbant apie [vakcinų] saugumą. Noriu, kad tai suprastų visi amerikiečiai. Saugumas klausimas – tai ne tik paskiepijus žmogų pasireiškianti idiosinkratinė reakcija – nedidelė alerginė reakcija, skausmas.

Saugumas susijęs su tuo, ar dėl vakcinos jūs nesijaučiate blogiau. Yra tokių ligų, kai žmogų paskiepija, jis užsikrečia tuo, nuo ko norėjote jį apsaugoti, ir iš tiesų jūs tik sustiprinate infekciją. Tai galima pastebėti gyvūnų pavyzdžiuose.

Tuo pačiu turiu pridurti, kad mes atliekame testus, mes stengiamės, kad tokių paūmėjimų nebūtų. Tai – pats blogiausias dalykas, koks tik gali nutikti – kai paskiepiji žmogų, o jam nuo to pablogėja.“

Dr. Anthony Fauci – JAV Nacionalinio alergijos ir užkrečiamųjų ligų instituto vadovas ir vienas įtakingiausių asmenų JAV kovoje su koronaviruso protrūkiu. Per kasdien Baltuosiuose rūmuose vykstančias konferencijas COVID-19 tema A. Fauci komentuoja pandemijos protrūkį kartu su Donaldu Trumpu.

  • Šaltiniai
  • Dr. Fauci Explains The Timeline And Risks Of Creating A COVID-19 Vaccine | MSNBC; 2020.03.26