Kilmė

„Skubus šaukimas. Prisijunkite, kvieskite kitus. Reikia 1 MILIJONO MEDITATORIŲ visame pasaulyje. 2020 m. Balandžio 5 d. 5:45 val. Lietuvos laiku“, – tokiu raginimu Feisbuke viliojami lietuviai. Rašoma, kad 2020 m. Balandžio 4-5 d. esą atsivers „didžiulis astrologinis portalas“, kuris žmonijai neva yra „didelė proga susivienyti į vieną protą, vieną sąmonę“.

Kad ir ką tai reikštų, kitas kviečiančio asmens teiginys gali sukelti nemažų abejonių dėl renginio prasmės ir tikslo.

„Mūsų tikslas – susigrąžinti savo nepriklausomybę nuo finansinių skolų sistemos, ištirpdyti senojo pasaulio struktūras, ištrinti koronavirusą ir jį supančią baimę, sustabdyti 5G tinklą ir jo mirtiną spinduliuotę“
Įrašo autorė.

Esą jėga, kuria pasinaudos medituotojai, yra „tikrai astronominė tiesiogine prasme“, mat tai yra laikas, kada danguje susitinka Jupiterio ir Plutono planetos.

„Mes ketiname panaudoti šią galingą astrologinę rikiuotę ir sukurti masinį POKYTĮ žmonijai pačia teigiamiausia ir harmoningiausia linkme. Tam reikia MASINIO DALYVAVIMO ir Širdžių bei Minčių sujungimo į vieną ketinimą tokiu lygiu, kokio dar nebuvo pasiekta Žemės planetoje !!!

Kvietimas į masinę meditaciją

Kai aplink mus sukasi visas šis pasaulinis chaosas, būtina, kad mes, tikrieji Šviesos nešėjai, balandžio 5 d. susijungtume į Visuotinę meditaciją ir nuoširdžiai, su nuoširdžia meile kaip vienas milijonas Šviesos taškų, įsitvirtintume Taikos, Harmonijos, Gausos, Laisvės, Gijimo energijose ir pačioje pozityviausioje Pakilimo laiko linijoje!“, – teigiama raginime. Jame taip pat tikinama, kad šios masinės meditacijos metu esą atsivers „astrologinis pakilimo portalas“, o „mūsų planetą užlies neregėta šviesos banga (5D gama bangos)“. Be to, medituotojai esą sukurs stebuklus.

Nuo trečiadienio feisbuke lietuvių kalba platinamas įrašas jau sulaukė beveik 800 pasidalijimų, o per tūkstantį žmonių pamėgo šį įrašą. Vien tai, kad įrašas įkeltas balandžio 1-ąją, gali sukurti prielaidą, kad tai tebuvo pokštas. Tačiau taip nėra, mat įrašo kilmė – ne Lietuvoje.

Apie meditacinę kovą su koronavirusu jau kelis mėnesius skelbia „mokytoju“ Sri Akarshana save vadinantis 36 metų britas Ericas Ho. „Vienuoliu milijonieriumi“ pristatomas meditacijos guru yra „Youtube“ žvaigždė ir turi per 800 tūkst. sekėjų.

Būtent jis bei jo pasekėjai pradėjo tokių renginių ciklą. E. Ho dar vasario 21-ąją ir kovo 21-ąją tiesiogiai transliavo panašius renginius, kurių metu kvietė „meditacinei kovai“ prieš koronavirusą.

Erico Ho transliacijos

Tiesa, ji ne itin padėjo. Pavyzdžiui, vasario 21-ąją Italijoje buvo registruota 19 koronaviruso atvejų ir viena mirtis, o jau kovo 21-ąją, per vieną dieną Italijoje užsikrėtė 6,5 tūkst. žmonių ir vien tą šeštadienį mirė 800 italų.

Tačiau E. Ho tai nesustabdė. Jis jau yra pagarsėjęs ir prieštaringai vertinamas verslininkas, kuris pardavinėja savo konsultacines paslaugas ir knygas. Viename įraše pernai jis gyrėsi magiška įtaigos galia – esą prieš 7 metus jis sukoncentravo savo mintis į svajonę praturtėti, užrašė šias svajones ir pamiršo, o įraše, neva praėjus 7 metams po tokio veiksmo jis ištraukė savo užrašus ir gyrėsi tariamais minčių įtaigos įrodymais šalia 200 tūkst. dolerių vertės „Lamborghini Huracan“.

Ericas Ho, kuris save vadina mokytoju Sri Akarshana

Kas yra melas

Toks renginio organizavimas, jei jis išties bus masinis, nepanašus į kenksmingą veiklą, jei tik „masinė meditacija“ nereiškia pažodinių masinių susibūrimų, kurie karantino metu yra draudžiami daugelyje šalių, tarp jų ir Lietuvoje. Pats meditacijos, skatinant meilę, taiką, harmoniją ir kitas pozityvias mintis siūlymas taip pat nėra žalingas.

Dar daugiau, tyrimai rodo, kad siautėjant koronaviruso pandemijai, meditacija, ypač saviizoliacijos sąlygomis yra naudinga ne tik nusiraminimui, atsipalaidavimui – tradiciniam meditacijos poveikiui. Dar 2016-ųjų tyrimas, kuriame 1,6 tūkst. žmonių atlikta 20 skirtingų bandymų parodė, kad meditacija išties padeda imuninei sistemai funkcionuoti optimaliai.

„Nuolatinė meditacijos praktika gali mums padėti stresinėse situacijose. Gyvenimas yra painus ir nors meditacija nėra vaistas, jis gali padėti mums prisiminti kvėpuoti ir kad visko išspręsti patys niekada negalėsime“, – CNN straipsnyje cituojama meditacijos klinikos Niujorke vadovė Ellie Burrows Gluck.

Tačiau būtent feisbuke, kituose socialiniuose tinkluose sklindantis kvietimas į masinę meditaciją ir skamba, kaip būdas įveikti („ištrinti“) koronavirusą. Tokių rekomendacijų neteikia nei Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija, nei Pasaulio sveikatos organizacija, kurios tarp priemonių, padedančių apsisaugoti nuo koronaviruso meditacijos neįvardija.

Dar daugiau, kvietime be „portalo atvėrimo“ ir meditacijos galima aptikti ir sąmokslo teoretikų pamėgtą taikinį, kuris pastarosiomis savaitėmis siejamas būtent su koronaviruso plėtra – 5G ryšių technologijas.

Esą būtent minima masinė meditacija padės sustabdyti „5G tinklą ir jo mirtiną spinduliuotę“. Apie tokių technologijų absurdiškas sąsajas su koronaviruso sklidimu „Delfi“ jau skelbė.

Be to, E. Ho kvietimu įvairiomis kalbomis besidalijančių ir platinančių gerbėjų grandinėje įsivėlė keista klaida. Apie kovą su realiai egzistuojančiomis 5G ryšių technologijomis skelbiančiame įraše lietuvių kalba netikėtai pasirodo ir realiai neegzistuojantis matavimo vienetas – „5D gama bangos“.

Parengta bendradarbiaujant su „Facebook“ faktų tikrinimo programa.