Startuolių ekosistema Lietuvoje muša visus rekordus! Praėjusiais metais startuolių skaičius augo 42 proc., pritraukdamas rekordines investicijas.
Virginijus Sinkevičius, Ekonomikos ir inovacijų ministras

Gegužės 30 d., ketvirtadienį, kultūros bare „Kablys“ prasidėjusi startuolių konferencija „Startup Fair 2019“ sulaukė didelio dėmesio. Į konferenciją užsiregistravo apie 2700 žmonių. Šiemet konferencija, kaip įprasta, prasidėjo Ekonomikos ir inovacijų ministro Virginijaus Sinkevičiaus, Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, „Versli Lietuva“ vadovės Dainos Kleponės ir pagrindinio renginio partnerio „Swedbank“ vadovės Dovilės Grigienės sveikinimo kalbomis.

Kilmė


V. Sinkevičius neslėpė pasididžiavimo startuolių ekosistemos sėkme Lietuvoje ir „Twitter“ paskyroje pasidalijo džiugia statistika – startuolių skaičius Lietuvoje per metus šoktelėjo 42 proc. ir pritraukė rekordinį investicijų skaičių.

Žinutė Virginijaus Sinkevičiaus „Twitter“ paskyroje

Remiantis startuolių duomenų bazėje „Startup Lithuania“ pateikiamais statistiniais duomenimis, startuolių skaičius Lietuvoje kasmet iš tiesų sparčiai kyla. 2017 metais duomenų bazėje buvo 380 startuolių, 2018 metais šis skaičius pakilo iki 520-ies, o šiandien, baigiant penktą 2019 metų mėnesį, duombazėje registruoti 611 startuolių.

Vadinasi, 2017 metų rezultatus lyginant su šiandieniniu startuolių skaičiumi, pokytis yra beveik 47 proc., o jei lyginsime 2017 metų rezultatus su praėjusių metų skaičiumi, gausime 31 proc. prieaugį. Nors nė vienas šių skaičių tiksliai nesutampa su Ekonomikos ir inovacijų ministro pateiktais duomenimis, V. Sinkevičius, kalbėdamas apie startuolių skaičiaus Lietuvoje augimą buvo arti tiesos.

Startuolių skaičiaus Lietuvoje pokytis

Ministras neklydo įvardydamas, kad startuoliai pritraukė rekordinį kiekį investicijų. Pasak „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos plėtros padalinio „Startup Lithuania“ vadovės Robertos Rudokienės, „2018 metų „Startup Lithuania“ startuolių duomenų bazės duomenimis, startuolių Lietuvoje buvo 520, jie pritraukė rekordinę investicijų sumą – net 183 mln Eur iš Lietuvos ir užsienio investuotojų.“

R. Robokienė pridūrė, „jog šiuo metu Lietuvos startuolių ekosistema išgyvena pokyčius – į teisės aktus kelią skinasi „startuolio“ sąvoka, intensyviai dirbama dėl startuolių verslo aplinkos gerinimo, sėkmingai veikia užsienio startuolių pritraukimo ir lengvesnės migracijos programa „Startup Visa“ – per tris programos metus, į Lietuvą vystyti savo verslą jau persikėlė 24 inovatyvi įmonė.“

Atsižvelgiant į visus argumentus, galima teigti, kad V. Sinkevičius, pasidalinęs informacija apie startuolių skaičiaus Lietuvoje pokyčius, buvo labai arti tiesos – per beveik pusantrų metų startuolių Lietuvoje padaugėjo beveik 47 proc., o praėjusiais metais jie pritraukė rekordinę investicijų sumą.

  • Šaltiniai
  • „Startup Lithuania“ duomenų bazė
  • „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos plėtros padalinio „Startup Lithuania“ vadovės Robertos Rudokienės komentaras elektroniniu paštu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)