Ukrainos „Goskino“ vadovas Filippas Illenka pranešė, kad „Goskino“ toliau tęsia darbą, saugodama Ukrainos informacinę erdvę ir užtikrindama Ukrainos įstatymo dėl kinematografijos laikymąsi.

Jo teigimu, sprendimas dėl šio ir dėl kitų filmų buvo priimtas Ekspertų komisijos Rusijos Federacijos meninių filmų ir serialų demonstravimo klausimais, taip pat reaguojant į Ukrainos nacionalinės tarybos televizijos ir radijo transliavimo bei piliečių skundų klausimais informaciją.

Nors filmą kūrė lietuvių režisierius, kompanija „Mars Media“ jį nufilmavo Rusijoje. Kino kompaniją „Mars Media Entertainment“ 2011 m. lapkritį įkūrė Rubenas Dishdishyanas.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasirašė įstatymą, draudžiantį šalyje transliuoti rusiškus filmus, serialus ir televizijos laidas, sukurtus po 2014 m. sausio 1 d.

Fantastinio kovinio filmo „Nakties sergėtojai“ premjeras Vilniuje įvyko rugpjūčio pabaigoje. Į ją atvyko ir filme vadinęs bei tapęs vienu iš jo prodiuserių Leonidas Jarmolnikas.

Filmo „Nakties sergėtojai“ filmavimo akimirkos:

Režisieriui E. Vėlyviui „Nakties sergėtojai“ – pirmas filmas rusų kalba. Filmavimas prasidėjo birželio 30 d. Maskvoje, baigėsi 2015 m. rugsėjo viduryje.

E. Vėlyvis išgarsėjo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų su filmais „Zero“, „Redirected“.

„Pirmą kartą dirbau su lietuvių režisieriumi. Man tikriausiai pasisekė, nes iš esamų mėgstamų populiarių lietuvių režisierių Emilis, manau, užima išskirtinę vietą. Jis labai talentingas. Kai pažiūrėjau jo filmą „Zero“, pasakiau – tai absoliučiai lietuviškas Tarantino“, – interviu DELFI sakė K. Jarmolnikas.

Ukrainoje uždraudė rodyti ir rusų melodramas „Kai pražįs gailis“, „Nevykėlė nuotaka“, taip pat serialus „Nesigailiu, nešaukiu, neverkiu“, „Rastinukas 3“ ir „Tai nutiko Kubanėje“.

Emilio Vėlyvio filmo VIP premjeros svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (591)