Karštas arbatas dažnai pakeičia gaivus vanduo, karštas sriubas tučtuojau paįvairina šaltibarščiai. Tuo pačiu norisi ir vasariškų desertų. Kai norisi lengvumo ir gaivos – idealiai tiks desertas be gyvulinės kilmės produktų. Jis puikus dėl lengvo gaminimo proceso ir galimybės „žaisti“ su ingredientais. Vietoj braškių galima dėti kitas mėgstamas uogas, į kokoso kremą standumui galima dėti chia sėklų. Šiam saldumynui puikiai tinka įvairūs riešutai ir granola. Truputis fantazijos ir desertas jau ant jūsų stalo. Labai skanus, vasariškas ir džiuginantis nedideliu kiekiu cukraus.

Receptą ruošė maisto tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina Kulevičienė.

Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ingredientai:

  • 50 g juodo šokolado
  • 1 bananas
  • 60 g keptų sūdytų riešutų
  • 60 g kokoso drožlių
  • 60 ml augalinio pieno
  • 10 trintų braškių

Gaminimo eiga:

1/2 banano sutriname su 30 ml pieno iki vientisos masės. Beriame kokoso drožles ir gerai išmaišome. Sudedame kremą į taures. Supjaustome braškes kubeliais ir dedame ant bananinio kremo. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su likusiu pienu. Sutriname bananą su tirpintu šokoladu iki vientisos masės. Dedame šokoladinio kremo sluoksnį ant uogų. Gausiai apibarstome riešutais. Palaikome šaldytuve apie 2 valandas. Kai desertas sustingsta – įgauna nuostabų skonį.

Banano ir šokolado desertas