Galėtume sakyti, jog apsilaižysite pirštus, tačiau juos apsilaižysite net ir mums to nepasakius. Patiekalą, kurį labai paprasta valgyti tiesiog rankomis, ne ką sudėtingiau ir pasigaminsite. Be to, tokia vakarienė iš tiesų kainuoja nedaug. Kadangi produktai pakankamai paprasti, belieka pasitelkti fantaziją ir vaizdas lėkštėje atrodys puikiai – skonis taip pat.

Vakarienė už 3 eurus

Jums reikės:

  • 500 g vištienos blauzdelių be sąnario
  • 2-3 morkų
  • 4-5 svogūnų
  • 1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
  • 1 nedidelės cukinijos
  • šviežių žolelių, druskos, pipirų, šlakelio aliejaus (šių smulkių produktų į kainą neįskaičiuojame, nes jų kainą apskaičiuoti sunku).
Vakarienė už 3 eurus

Vakarienė už 3 eurus

Vištienos šlauneles įtrinkite prieskoniais ir šviežiomis žolelėmis, pašlakstykite aliejumi.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, išdėliokite vištienos blauzdeles tarsi kriaušes ir spustelėkite mėsą nuo kaulo taip, tarsi kaulas taptų tarsi kotelis.
Vakarienė už 3 eurus

Aplink išdėliokite stambiai pjaustytas morkas, pabarstykite šviežiomis žolelėmis, pašlakstykite aliejumi.

Kol vištiena keps (apie 30 minučių arba kol gražiai paruduos ir traškiai apskrus), pradėkite ruošti saldžiųjų bulvių ir karamelizuotų svogūnų piurė.

Vakarienė už 3 eurus

Stambiais gabalais supjaustykite saldžiąją bulvę ir išvirkite. Kol bulvė virs, smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite (karamelizuokite) juos keptuvėje. Jei reikia, pagardinkite druska.

Vakarienė už 3 eurus

Išvirtas saldžiąsias bulves ir karamelizuotus svogūnus sudėkite į trintuvę, sutrinkite iki purios vientisos masės. Masę supilkite atgal į puodą ir laikykite šiltai. Jei norite, piurė galite pagardinti sviestu.

Vakarienė už 3 eurus

Likus 5 minutėms iki kol vištiena iškeps, išdėliokite ant orkaitės grotelių plonai pjaustytą ir šlakeliu aliejaus bei pipirais pagardintą cukiniją.

Vakarienė už 3 eurus

Kai vištiena iškeps, į plačias lėkštes įdėkite paruoštą piurė. Ant jos išdėliokite vištienos blauzdeles. Papuoškite keptomis cukinijomis, morkomis ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Vakarienė už 3 eurus

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)