Taigi, šį kartą šio kvapnaus ir gardaus patiekalo nereikės nė gaminti – tik šiek tiek apdoroti ir pašildyti.

Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Tiesa, kaip ir įprasta, į patiekalo kainą neįskaičiavome smulkmenų – pipirų, šlakelio alyvuogių aliejaus, šviežių žolelių (kurios gausiai veši ant palangės ir kaskart leidžia paskaninti gaminamus patiekalus).

Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Jums reikės:


Paruošimas:

Ant kepimo popieriaus padengtos skardos padėkite išpakuotą camembert sūrį. Jei sūrio dėžutė medinė – galite naudoti ir ją.

Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Švelniai įpjaustykite sūrio paviršių, į tarpelius įkiškite šviežių žolelių (čiobrelio, raudonėlio, rozmarino ar kitų žolelių pagal skonį), pabarstykite pipirų ir išlukštentų pistacijų riešutų.

Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė
Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė
Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Prancūzišką batoną perpjaukite pusiau, švelniai įpjaukite jo paviršių suskirstydami tarsi riekelėmis, į jas įsprauskite prieskonines žoleles, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Šildykite apie 15 minučių, ištraukite ir patiekite ant stalo. Laužkite kvapnaus batono riekeles, tepkite įspūdingai atrodantį minkštą sūrį ir džiaukitės draugiškos vakarienės akimirkomis. Be abejonės, pagal poreikį tinka derinti ir raudoną prancūzišką fermentuotą vynuogių gėrimą.

Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Belieka pripažinti, kad tokia prancūziška vakarienė nustebintų net išrankiausius svečius.

Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Skanaus!

Vakarienė už 3 eurus
Foto: DELFI / Modesta Meškė