Švelnaus skonio, patrauklus ir sveikas patiekalas idealiai tiks darbo dienos vakarienei. Ir patikėkite, toks vaizdas ir skonis nustebins kiekvieną, o vos pamačius jį čirškantį orkaitėje – taip ir norisi, kad kuo greičiau iškeptų.

Šį kartą apsilankiau prekybos centre „Norfa, kur už 3 eurus įsigijau visų reikiamų produktų šiam patiekalui.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Kai įprasta, gamindami šio ciklo patiekalus neįskaičiuojame tokių smulkmenų, kaip šlakelis aliejaus, žiupsnelis druskos, pipirai ar prieskoninės žolelės. Šiuos produktus galite naudoti savo nuožiūra ir rinktis pagal skonį. Patiekalo kainos yra orientacinės – visada galite įsigyti didesnius kiekius produktų ar keisti juos bei eksperimentuoti.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Šiam patiekalui reikės:

  • vieno sviestinio moliūgo (apie 600-700 g);
  • dviejų nedidelių raudonųjų svogūnų;
  • ~ 50 g džiovintų spanguolių;
  • ~ 50 g išlukštentų pekano riešutų;
  • ~ 50 kietojo sūrio;
  • 2-3 česnako skiltelių;
  • šlakelio aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
  • maltų pipirų;
  • prieskoninių žolelių (čiobrelių).

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė


Gaminimas

Svogūnus nulupkite, supjaustykite juostelėmis ir suberkite į aliejumi pašlakstytą gerai į kaitintą keptuvę. Suberkite ir smulkiai supjaustytus česnakus. Kai svogūnai ir česnakai apkeps, išimkite juos ir sudėkite į atskirą dubenį.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Kol svogūnai ir česnakai keps, nulupkite moliūgą ir supjaustykite nedideliais (1-2 cm) kubeliais. Suberkite į keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais, jei turite – įmeskite šviežių prieskoninių žolelių.
Kai moliūgai apkeps ir suminkštės, sudėkite anksčiau apkeptus svogūnus ir pipirus, suberkite džiovintas spanguoles. Įdėkite keletą susmulkintų pekano riešutų, gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu patroškinkite, kol moliūgai bus minkšti.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Kol troškinsis keptuvėje, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Pasitroškinusius moliūgus sudėkite į kepimo indus, išdėliokite likusius pekano riešutus, užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio ir pašaukite į orkaitę.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Kepkite kol moliūgai švelniai apskrus. Jei norite, galite patiekalo paviršių patepti alyvuogių aliejaus ir medaus mišiniu.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Patiekite ant stalo kol karštas ir mėgaukitės švelniu, lengvu, aromatingu patiekalu. Net neabejojame, kad paragavę šio patiekalo, norėsite jo dar kartą.

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Skanaus!

Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu
Foto: DELFI / Modesta Meškė