Šį kartą lankiausi „Rimi“ prekybos centre, kur už 3 eurus pavyko įsigyti svogūnų, šviežios duonos – raguolio, sūrio, sultinio kubelių.

Prancūziška svogūnų sriuba

Prekybos centre negalima įsigyti vieno sultinio kubelio, tad teko pirkti visą dėžutę.

Į kainą neįskaičiuoju prieskonių, šlakelio aliejaus, šlakelio obuolių acto.

Produktai ir jų kainos kainos yra orientacinės, todėl visada galite ieškoti panašių atitikmenų už kitokią kainą.

Iš šių produktų pasigaminsite gardžią prancūzišką svogūnų sriubą. Štai apačioje pateikiu visą procesą, kaip ją reiktų pasigaminti. Patikėkite, po traškia sūrio ir duonos plutele puikuosis šilkinės konsistencijos, kvapni ir itin gardi prancūziška sriuba. Tereikia šiek tiek fantazijos, kantrybės ir vaizdas lėkštėje bus tarsi prancūziškame restorane. Na, ir žinoma, teks paašaroti, kol supjaustysite svogūnus, tačiau rezultatas – vertas ašarų.

Prancūziška svogūnų sriuba

Prancūziškai svogūnų sriubai reikės:

  • 2 kg svogūnų;
  • apie 160 g kietojo sūrio;
  • šviežios duonos, pavyzdžiui, itališko raguolio ar prancūziško batono;
  • 2 sultinio kubelių;
  • šlakelio aliejaus;
  • prieskoninių žolelių;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • šlakelio obuolių acto arba baltojo vyno.


Gaminimas

Supjaustykite juostelėmis svogūnus ir suberkite juos į įkaitintą gilų puodą su šlakeliu aliejaus. Ant vidutinės ugnies kaitinkite svogūnus, pabarstyti žiupsneliu druskos, retkarčiais pamaišydami, kol šie paruduos ir karamelizuosis. Tai užtruks apie pusvalandį – iš pradžių atrodęs itin didelis kiekis svogūnų gerokai sumažės.

Prancūziška svogūnų sriuba

Per tą laiką pasiruoškite sultinį – du kubelius sultinio užplikykite 1-1,5 litro vandens.

Kai svogūnai bus parudavę, įpilkite šlakelį obuolių acto arba stiklinę baltojo vyno.

Gerai išmaišykite svogūnus ir užpilkite sultinį. Įdėkite prieskoninių žolelių ir dar apie 20 minučių ant silpnos ugnies patroškinkite puodą uždengę dangčiu.

Prancūziška svogūnų sriuba

Kol sriuba troškinsis, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Išsitroškinusią sriubą perpilkite į mažesnį ketaus puodą. Storesnėmis riekelėmis supjaustykite duoną, paskrudinkite ją keptuvėje ir gražiai sudėkite ant sriubos viršaus. Gausiai apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir pašaukite į orkaitę.

Prancūziška svogūnų sriuba

Kai sūris ir duona puodo viršuje apskrus ir susidarys traški plutelė – metas patiekti ant stalo.

Prancūziška svogūnų sriuba

Papuoškite sriubą šviežiomis žolelėmis ir įpilkite į lėkštes.

Prancūziška svogūnų sriuba

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)