Šį kartą viską pirkau „Maxima“ prekybos centre. Už 3 eurus įsigijau visadalių grūdų spagečius, pagamintus iš rupių miltų, vyšninių pomidoriukų, skardinę tuno savo sultyse, gabalėlį kietojo sūrio, galvelę česnako ir raudonąjį svogūną.

Vakarienė už 3 eurus

Prieskonių į kainą neįskaičiuoju, nes juos galima pasirinkti individualiai, pagal kiekvieno skonį. Mat vieni juos mėgsta ir jie yra būtini, kiti – visiškai jų nenaudoja. Į kainą neįskaičiuotos ir tokios smulkmenos, kaip šlakelis aliejaus ir žiupsnelis druskos. Produktai ir jų kainos yra orientacinės, todėl visada galite ieškoti panašių atitikmenų už kitokią kainą.

Pastebėjimas – dalis makaronų ir vyšninių pomidorų liko nepanaudotų. Tad suma, už kurią pagamintas patiekalas – dar mažesnė.

Šį kartą vyras pagamino tipinį itališką patiekalą – spaghetti makaronus su tunu ir vyšniniais pomidorais, pagardintus kietuoju sūriu.

Vakarienė už 3 eurus

Reikės:

  • 250 g visadalių grūdų spaghetti makaronų
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • skardinės tuno savo sultyse
  • 60 - 70 g kietojo sūrio
  • 3 - 4 skiltelės česnako
  • 1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
  • Turimų žolelių, druskos, pipirų pagal skonį.
Vakarienė už 3 eurus


Gaminimas:

Dideliame puode užvirti 2 litrus vandens. Į vandenį įberti žiupsnelį druskos ir įpilti šlakelį aliejaus.
Kol vanduo užvirs, įkaitintą keptuvę pašlakstykite aliejumi. Susmulkintus česnakus ir svogūnus įberkite į keptuvę. Švelniai juos apkepinkite. Sudėkite pjaustytus pomidoriukus. Pabarstykite turimais prieskoniais pagal skonį. Šį kartą naudojome druską, juoduosius pipirus, šiek tiek džiovinto raudonėlio ir šakelę rozmarino. Patroškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.

Vakarienė už 3 eurus

Į verdantį vandenį įleiskite makaronus, švelniai pamaišykite ir palikite virti ant silpnos ugnies. Nuolat tikrinkite, kad makaronai nebūtų pervirę.

Kai makaronai bus suminkštėję, bet dar šiek tiek kieti – sudėkite juos į keptuvę ant pomidorų ir švelniai pamaišykite. Užpilkite keletą samčių vandens, kuriame virė makaronai. Užtarkuokite šiek tiek kietojo sūrio. Keptuvėje paskirstykite tuną, pabarstykite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, rozmarinu. Lengvai viską pamaišykite ir leiskite šiek tiek pasitroškinti.

Vakarienė už 3 eurus

Įdėkite paruoštus spagečius į gilesnę lėkštę, pabarstykite tarkuoto kietojo sūrio, pašlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejumi ir patiekite ant stalo.

Vakarienė už 3 eurus

Buon appetito!

Vakarienė už 3 eurus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)