Aistė Švetkauskė kalbino žolininkę Adelę Karaliūnaitę.

– Adele, kokių vitaminų galime prisirinkti gamtoje?

– Visi vitaminai ir mineralai yra gaunami iš gamtos, kitokių nėra. Tik žmogus, turėdamas dabartinę mokslo jėgą, padarė juos ginklais ir tuos ginklus mes galime naudoti dviem būdais: galime ginti ir saugoti savo organizmą nuo užpuolikų arba naikinti save. Mes turime suprasti, kokį produktą renkamės. Rinkoje pasiūla yra didžiulė, yra įvairių gamintojų. Vieni gamintojai vis dar gamina iš gamtos, tačiau yra daugybė gamintojų, kurie viską sintetina. Pavyzdžiui, vitaminą C. Jis gali būti sintetintas, pagamintas gamykloje ir gali būti išgaunamas valgant uogas.

Uogos

– Ar mityba gali padėti išgydyti ligas?

– Žinoma. Tik svarbu suprasti, kad per vieną dieną nepasveiksite. Yra genetiniai dalykai ir yra dalykai, kuriuos galime pataisyti. Jauname amžiuje ligos yra geriau išgydomos. Iki 25 metų veikia mūsų užkrūčio liauka, mes augame, vystomės. Vienas geriausių būdų pasveikti yra geras treneris ir geras dietologas ar maisto specialistas, kuris sutvarkys mityba, nes pats žmogus negali visko žinoti.

– Kokie maisto produktai Jums yra tabu? Kurių niekada nevalgote ir niekam nerekomenduojate?

– Visiškai nevartoju parduotuvėse parduodamo pieno, riešutų, vyno. Galiu pasakyti tik tiek, kad blogą maistą geriausia ištaiso geras seksas. Sudegini visas kalorijas ir viskas būna gerai.

Laidoje žolininkė Adelė Karaliūnaitė įvardijo augalą, kuris gali padėti palengvinti COVID-19 ligos simptomus ir papasakojo, kokios yra mitybos ir imuniteto sąsajos. Taip pat laidoje gydytoja onkologė Edita Juodžbalienė atskleidė, kaip negadinti maisto ir paprastai pasigaminti sveiką maistą, o dietologė Kristina Jasmontienė įvardijo skaidulinių medžiagų naudą mūsų organizmui bei papasakojo, į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis duoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)