Vaisiai ir daržovės – pavasarinė vitaminų bomba

„Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė teigia, jog nors žiemą jaučiamas didesnis poreikis šiltiems daržovių patiekalams, tokiems kaip sriubos ar troškiniai, artėjant pavasariui klientai į savaitės valgiaraštį turėtų įtraukti daugiau salotų patiekalų bei vaisių ir daržovių kokteilių, rašoma pranešime spaudai.

„Šiandien galima pastebėti teisingai besiformuojantį požiūrį į vaisių ir daržovių glotnučių naudą žmogaus organizmui. Kažkada dietiniu užkandžiu laikyti kokteiliai dabar yra vertinami nebe už mažesnį kalorijų skaičių, bet už mūsų organizmui suteikiamą svarbiausių vitaminų gausą. Glotnučių receptai mums leidžia žaisti skoniais pagardinant kokteilius skirtingais vaisiais, daržovėmis, riešutų sviestu, graikišku jogurtu, špinatais ar avižiniais dribsniais“, – pasakoja B. Baratinskaitė.

Anot ekspertės, nusilpusio imuniteto per vieną dieną nesustiprinsite, tačiau kuo anksčiau į savo dienos valgiaraštį įtrauksite maistingus vaisių ir daržovių glotnučius, tuo greičiau galėsite džiaugtis sugrįžusia sveikata, kuri už rūpestį jus apdovanos ne tik gera savijauta, bet ir atsigavusia jūsų oda ir plaukais.

„Eksperimentuokite, žaiskite su įvairiais ingredientais – taip kokteiliai nebus nuobodūs nei jums, nei jūsų gomuriui. O svarbiausia, jog visus šiuos kokteilius dėl malonaus skonio pamėgs ne tik suaugusieji, bet ir vaikai, kuriems šiuo pandemijos laikotarpiu vitaminai yra ypatingai svarbūs“, – dalijasi patarimais B. Baratinskaitė.

Maisto gamybos ekspertė dalijasi vaisių ir daržovių glotnučių receptais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)