Kuo hipertonija sergančio žmogaus valgiaraštyje daugiau daržovių, tuo geriau. Tačiau mėsos bei žuvies taip pat nederėtų pamiršti.

Maisto produktai, kurie sureguliuos kraujospūdį

Kopūstai, morkos, burokėliai

Šios daržovės turi taip naudingo ir reikalingo širdžiai kalio bei magnio, todėl valgykite jas į sveikatą! O ląsteliena padeda organizmui susidoroti su žalinguoju cholesteroliu, užkirsdama jam kelią patekti į kraują. Be to, daržovės padeda nepersivalgyti.

Džiovinti abrikosai, razinos

Abrikosai

Be to, kad džiovintuose vaisiuose yra kalio bei magnio, jie dar – ir puikus saldumynų pakaitalas. O hipertonikei šokoladą bei cukrų geriau apskritai išbraukti iš valgiaraščio.

Produktai su neskaldytais grūdais

Žinoma, tai įvairios kruopos ir duona. Virkite košes iš neskaldytų grūdų – jos organizmui suteiks energijos, ilgai išliks sotumo jausmas. Kruopose gausu angliavandenių, ląstelienos, taip pat mikroelementų, kurie naudingi kraujagyslėms.

Jūros produktai

Jūros gėrybės bei jūros kopūstai pasižymi fosforo ir jodo gausa, jau minėto kalio ir magnio sankaupomis. Valgydamos juos, ilgiau jausitės sočios.

Žuvis

Geriausia rinktis neriebų jūros ešerį, menkę. Neriebioje žuvyje yra magnio ir kalio, o riebioje šių elementų nėra tiek daug. Riebioje žuvyje yra naudingųjų Omega-3 rūgščių, tačiau jų galite nusipirkti vaistinėje.

Žuvis

ĮSIDĖMĖKITE. Venkite produktų, turinčių gyvulinės kilmės riebalų: dešrų, taukų, grietinės, grietinėlės, sviesto, nenugriebto pieno. Taip reikalingų riebalų visaverčiam virškinimo procesui galite gauti, vartodamos saulėgrąžų ar alyvuogių aliejų (tik saikingai!).

Taip pat nenaudingiems riebalams priskiriami tortų bei pyragaičių kremas, beveik visi sūriai ir, žinoma, lašiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)