Prieš pradėdami kefyro ir cinamono kokteilių dietą, įsidėmėkite – tai ne panacėja nuo kiekvieno nepageidaujamo centimetro ant liemens. Cinamonas paspartins procesus, kurių pradžia – sportas ir subalansuota mityba. Jei toliau kimšite miltinius produktus, saldumynus, keptą, riebų maistą, nejudėsite, nelaukite rezultatų.

Ką reikia žinoti apie šiuos kokteilius

Tiek kefyras, tiek cinamonas daugeliu aspektų naudingi sveikatai, o sudėjus juos į vieną kokteilį, gausite stipresnį poveikį.

Nauda sveikatai

Cinamonas nėra tik prieskonis. Kartais jis tampa tikru vaistu, neslopinančiu medikamentų veiksmingumo.

Cinamono nauda sveikatai: normalizuoja aukštą kraujospūdį, stiprina organizmo atsparumą, naikina virusus, grybelius, infekcijas, mažina cholesterolio lygį, didina organizmo tonusą, gerina nuotaiką, mažina depresiją, saugo nuo širdies ligų, malšina sąnarių skausmus, gerina regėjimą, klausą, normalizuoja tuštinimąsi, šalina iš organizmo skysčių perteklių, aktyviai veikia smegenis.

Kontraindikacijos

Cinamono žiupsnelis kepiniuose tikai nepakenks, bet norint vartoti didesnį jo kiekį, pirmiausia reikia susipažinti su kontraindikacijomis.

Cinamono negalima vartoti, jeigu yra: individualus jo netoleravimas, žemas kraujospūdis, prastai kreša kraujas, gastritas, opos, padidėjęs nervingumas, padidėjusi temperatūra, organizme yra uždegimas, nevalia vartoti vaikams iki trejų metų.

Kefyro kokteiliai

Penki liekninantys kefyro kokteilių receptai

1. Klasikinis kokteilis

Suplakite kefyrą su cinamonu. Šio kokteilio nepatartina gerti tik tuo atveju, jeigu sutriko virškinimas ir mažai tuštinatės.

Sudėtis: 200 ml kefyro ir šaukštelis malto cinamono.

Pastaba: kefyro ir cinamono proporcijos priklauso nuo, kiek kartų per dieną gersite kokteilį. Maksimalus cinamono kiekis dienai – 1 arbatinis šaukštelis. Kefyro galite gerti kiek norite.

2. Kefyro kokteilis su imbieru

Jei norite greičiau sulieknėti, gerkite kefyro kokteilį su cinamonu ir su imbieru. Abiejų prieskonių poveikis panašiai spartina medžiagų apykaitą.

Sudėtis: 200 ml kefyro, pusė šaukštelio malto imbiero, pusė šaukštelio malto cinamono.

Pastaba: į kokteilį galima dėti ir šviežios maltos imbiero šaknies. Jei imbieras jums per aštrus, vietoje jo dėkite ciberžolės.

3. Kefyro kokteilis su maltomis paprikomis

Veiksmingiausiai lieknina kefyro kokteilis su cinamonu ir maltomis paprikomis. Šį kokteilį ilgiausiai galima gerti 10 dienų, priešingu atveju sudirgs skrandžio gleivinė.

Sudėtis: 200 ml kefyro, pusė šaukštelio cinamono ir pusė šaukštelio maltų paprikų.

Pastaba: šis kokteilis per aštrus, kad juo būtų galima keisti kokį nors valgymą. Patartina jį gerti praėjus 15 min. po valgio.

4. Kefyro kokteilis su medumi

Vienas gardžiausių kokteilių, kurį galima pasigaminti namuose – kefyro, cinamono ir medaus kokteilis. Medus sušvelnina prieskonių poveikį skrandžiui.

Sudėtis: 200 ml kefyro, šaukštelis medaus ir pusė šaukštelio malto cinamono.

Pastaba: medus suteikia kokteiliui saldumo, tačiau daro jį gana kaloringą. Šis kokteilis tinkamas iškrovos dienai.

5. Kefyro kokteilis su žalumynais

Kefyro kokteiliai

Žalumynai medžiagų apykaitos nespartina, bet paverčia kefyrą stipriai valančiu produktu, kuris per dvi savaites gali apvalyti virškinimo sistemą nuo toksinų. Šį kokteilį geriausia gerti prieš naktį, kad valymosi procesai vyktų, kol organizmas ilsisi.

Sudėtis: 200 ml kefyro, pusė šaukštelio cinamono, šaukštelis smulkintų žalių petražolių ir šaukštelis trintų salierų stiebų.

Pastaba: jeigu jums padidėjęs rūgštingumas, įberkite į kokteilį truputį sodos – mažutį žiupsnelį ant peilio viršūnėlės. Soda neutralizuos galima skrandžio sudirgimą.

Kada ir kaip vartoti kokteilius

1. Prieš valgį

Kad geriau virškintų, pradėkite rytą nuo kefyro ir cinamono kokteilio tuščiu skrandžiu. Po 20–30 min. galite pusryčiauti. Kitus valgymus užbaikite šiuo kokteiliu – tada greičiau virškins ir ilgiau jausite sotumą.

2. Vietoje kurio nors valgymo

Norinčios sulieknėti moterys dažnai nevalgo vakarienės. Taip sumažinsite kalorijų, bet naktį pilvas gros maršą iš alkio. Kad taip nenutiktų, išgerkite vakarienei kefyro kokteilį su cinamonu.

3. Visą dieną vartoti vien kefyro kokteilius

Vieną dieną per savaitę galima gerti kefyro ir cinamono kokteilį. Energetinę kokteilio vertę padidinsite įtarkavę obuolį, įbėrę džiovintų vaisių ar įtarkavę truputį juodojo šokolado.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)