Biomedicinos mokslų daktarė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė pateikia sąrašą maisto produktų, apie kuriuos pagalvojus burnoje pradeda kauptis seilės. O pradėjus juos reguliariai valgyti seksualinis gyvenimas pasidaro dar malonesnis. „Tik nereikia išprotėti. Viskas su saiku. Pavyzdžiui kiekvieną dieną įtraukti kokį produktą pusryčiams, galima ir vakarienės garnyrui. Tikrai pastebėsite kaip keičiasi jūsų lytinis potraukis ar net pojūčiai sekso metu“, – sako Sandrija.

Maistas ir seksualumas

Seksualinį potraukį didinantys produktai:

Arbūzai. Keista girdėti, tačiau likopeno – galingo antioksidanto – labai daug arbūzuose, 32 % daugiau nei pomidoruose. Žemiškais žodžiais tariant, ši biologiškai aktyvi medžiaga atpalaiduoja kraujagysles bei gerina kraujo cirkuliaciją. O kai viskas gerai cirkuliuoja ir atsipalaiduoja – patys žinote kaip būna gera.

Obuoliai. Juose yra trys moterų seksualinio gyvenimo pagalbininkai:
1. Fitoestrogenai – tai moteriško hormono estrogeno analogas gamtoje.
2. Polifenoliai – atsakingi už sklandžią smegenų veiklą, kraujo spaudimą, sąveikauja kraujagyslių ir širdies veikloje.
3. Antioksidantai – tai lyg niekada nepavargstantys mūsų organizmo kariai. Jie saugo kūno ląsteles nuo pažeidimų. Kuo organizme mažiau pažeistų ląstelių – tuo jis lengviau atsipalaiduoja, jaučiamas didesnis malonumas.
Organizmą vis reikia papildyti šiomis naudingomis medžiagomis. Todėl jeigu reguliariai kiekvieną dieną suvalgytumėte po 1 obuolį – po kurio laiko moterys pastebėtų, kad sustiprėjo malonumo jausmas ir pasitenkinimas sekso metu.

Jūros moliuskuose gausu L–arginino. Tai amino rūgštis, kurią mūsų organizmas naudoja gaminant azoto oksidą. Jis gerina kraujagyslių sienelių elastingumą ir jų išsiplėtimą, padidina organizmo kraujotakos sistemos pajėgumą. Vyrams tai svarbu, nes juk kuo geresnė kraujotaka, tuo geresnė erekcija.

Kiti arginino turintys maisto produktai: migdolai, graikiniai riešutai, žuvis, jūros gėrybės, vaisiai, lapinės daržovės.

Įdomu tai, kad argininas yra viena iš viagros sudedamųjų dalių. Tad kam vartoti medicininius preparatus, jeigu jo galima gauti natūraliai?

Austrės. Visi kiautuotieji vėžiagyviai turi didelį cinko kiekį. Jis yra svarbus mikroelementas sklandžioje testosterono bei spermos gamyboje. Cinko taip pat galima rasti austrėse ir kitose jūros gėrybėse, migdoluose ir anakardžiuose, špinatuose, avokaduose, moliūgo sėklose, avinžirniuose.

Špinatuose gausu magnio – mineralo mažinančio uždegiminius procesus kraujotakos sistemoje, didinančio kraujo pritekėjimą, stiprinančio signalinį ryšį tarp raumens ir nervo. Optimalus magnio kiekis užtikrina sklandžią sąveika tarp raumenų ir smegenų veiklos. Tai reiškia, kad turi įtakos ir maloniems pojūčiams sekso metu.

Imbieras. Imbiero šaknis yra žinoma savo raminamosiomis ir gydomosiomis savybėmis. Taip pat jis intensyvina kraujotaką, kuri ypač svarbi seksualinio susijaudinimo metu. Šis prieskoninis augalas padidina ir testosterono kiekį bei spermos gyvybingumą. Norint pastebėti efektyvų rezultatą rekomenduojama reguliariai su maistu naudoti 1-2 a.š. imbiero per savaitę.

Kiaušiniai. Cholesterolis dar iki šiol asocijuojasi su kraujagyslių kimšimu, tačiau tai daro tik tas „blogasis“. Jį gauname su hidrintais riebalais. „Gerasis“ cholesterolis atlieka daug svarbių funkcijų organizme, nes tai viena iš molekulių, esančių kiekvienoje mūsų ląstelės membranoje. Jeigu organizme trūksta šio tipo cholesterolio – sutrinka lytinių hormonų testosterono ir estrogeno gamyba, sumažėja noras mylėtis.

Mūsų organizmas natūraliai sugeba pasigaminti 80 – 85 proc. cholesterolio. Iš kiaušinių trynių galima gauti papildomo cholesterolio. O jį gavęs organizmas jau pagamina mums taip reikalingo DTL („gerojo“) cholesterolio. Rekomenduojama 2 – 5 kiaušiniai per savaitę.

Riebioje žuvyje (pavyzdžiui silkėje, lašišoje ir pan.) gausu medžiagų, kurios didina geros savijautos hormono – dopamino – kiekį kraujyje. Padidėjus jo kiekiui suintensyvėja kraujotaka, sužadinamas potraukis, sustiprėja susijaudinimas. Dopaminas padeda žmogui atsipalaiduoti.

Salieruose yra biologiškai aktyvios medžiagos – androsterono. Skamba sudėtingai, bet paprastais žodžiais tariant tai yra tiesiog vyriškas feromonas. Tai cheminė medžiaga, pasišalinanti su prakaitu. Ji lyg nematoma gundymo vizitinė kortelė.

Reguliarus salierų valgymas didina vyrų vaisingumą, skatina kokybiškos spermos gamybą.
Keli stiebeliai per savaitę „netyčia“ įmaišyti į kokteilį, šviežiai spaustas sultis ar garnyrą gali padėti užkurti ugnelę miegamajame.

Braškės su grietinėle – romantiško vakaro simbolis. Tačiau braškės iš tiesų naudingos dėl didelio C vitamino kiekio. Jo slaptoji misija – streso mažinimas ir savijautos gerinimas. Visi juk žinome, kad stresas gali mus valdyti kaip marionetes net ir sekso metu.

Maistas ir seksualumas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)