Todėl šįkart pristatau keletą būdų, kaip maitintis sveikiau ir valandų valandas nestovėti prie puodų:

1. Nebijokite šaldytų produktų.

Žinoma, kalbu ne apie picą ar žuvies pirštelius, o apie vaisius, daržoves ar uogas. Tai puikus būdas įtraukti daugiau šių naudingų produktų į savo racioną. Skirtingai nei mano daugelis, šaldyti produktai yra tikrai ne prastesni už šviežius – juose išsaugomi beveik visi vitaminai, todėl vengti jų nėra reikalo.

2. Išbandykite „vieno puodo“ receptus.

Daugumai tai gerai žinomas metodas, tačiau visuomet verta apie jį prisiminti. Tai gali būti įvairūs troškiniai, makaronų patiekalai ar sriubos – krūvas nesudėtingų receptų vos per porą minučių galite rasti internete. Šis metodas padeda sutaupyti laiko ne tik gaminimui, bet ir indų plovimui.

3. Nešiokitės sveikų užkandžių.

Kai užklumpa alkis ar užsimanome saldumynų, dažniausiai čiumpame bet ką, o tai ne visada būna pats maistingiausias pasirinkimas. Todėl labai gerai su savimi visuomet turėti sveikų užkandžių – riešutų, šviežių ar džiovintų vaisių arba juodo šokolado.

4. Pusryčiai – iš vakaro.

Jei žinote, kad kitą rytą anksti atsikėlus nebus laiko gaminti pusryčių, pasiruoškite juos iš vakaro. Paprastas, greitas ir skanus variantas – „gyva košė“: užpilkite grikius kefyru ir palikite kambaryje per naktį. Ryte valgykite vienus arba pagardinkite medumi ar uogomis.

5. Pasirinkite tinkamą riebalų šaltinį.

Riebalai skirstomi į tris kategorijas: sočiuosius, nesočiuosius ir transriebalus. Pirmųjų gausu gyvuliniuose produktuose – mėsoje, kiaušiniuose, svieste ir pan. Nesotieji riebalai slepiasi augalinės kilmės maiste – avokaduose, riešutuose, tačiau jų daug ir riebioje žuvyje, pavyzdžiui, lašišoje. Patys prasčiausi yra transriebalai – jų gausu traškučiuose, gruzdintuose pusfabrikačiuose ar įvairiuose sausainiuose. Dažnai vartojami šie riebalai užkemša kraujagysles ir sukelia širdies problemų, todėl geriausia jų apskritai vengti. Naudingiausi yra nesotieji – jų patartina vartoti daugiausia, na, o sočiuosius riebalus derėtų vartoti saikingai.

Auksinis patarimas: venkite saldintų gėrimų.

Įvairūs limonadai ar netgi sultys (išskyrus šviežiai spaustas) yra tikrų tikriausia cukraus ir tuščių kalorijų bomba. Verčiau rinktis arbatą, o jei labai mėgstate burbuliukus – gazuotą vandenį.

Išvada paprasta: užtenka vos poros valandų per savaitę, kad jūsų mityba taptų kur kas geresnė. Be abejo, reikia ir šiek tiek informacijos, tačiau šiais laikais ji labai nesunkiai prieinama.