Tad štai dešimt užkandžių, kurie padės jums jaustis sočiai ir dar numesti svorio.

1. Migdolai


Vieno tyrimo metu buvo nustatyta, kad kruopščiai kramtant migdolus (iki 40 kramtomųjų judesių) ilgiau jaučiamas sotumo jausmas, negu tą patį kiekį riešutų suvalgant keliais krimstelėjimais. Taip pat nereiktų pamiršti, kad migdoluose daug skaidulų, baltymų ir sveikų riebalų.

2. Greipfrutai


Kitas tyrimas nustatė, kad kiekvieno valgymo metu greipfrutus valgę žmonės per tris mėnesius numetė maždaug po 1,6 kilogramo. Pasak mokslininkų, greipfrutas gali padėti suvaldyti apetitą, mat jis sumažina insulino lygį.

3. Avinžirniai

Avinžirniai

Visada savo virtuvėje turėkite avinžirnių. Jų mėsinga tekstūra ir riešutinis skonis kartu su dideliu skaidulų kiekiu ir trupučiu baltymų paverčia juos tobulu užkandžiu besirūpinantiems savo svoriu. Pabandykite juos paskrudinti – turėsite traškų avinžirnių variantą.

4. Vynuogės


Dar vienas puikus užkandis yra vynuogės. Pabandykite kelias užšaldyti, tada mėgausitės šiomis saldžiomis uogomis labai lėtai. Daug malonumo ir visai nedaug kalorijų.

5. Šokoladas


Tikėsite tuo ar ne, tačiau nedidelis užkandžiavimas gali padėti atsikratyti svorio. Visiems laikams. Tik nereikia persistengti. Jeigu vakarienės metu mėgstate išgerti taurę vyno, palikite jai vietos. Pirmenybę teikiate desertui? Atsisakykite vyno ir vietoj jo pasilepinkite nedideliu gabalėliu šokolado. Jei metate svorį, tai dar nereiškia, kad būtina išsižadėti to, kas jums patinka.

6. Spragėsiai


Spragėsiai turi daug skaidulų, mažai riebalų ir šiek tiek baltymų. Maždaug 100 gramų spragėsių (tai maždaug trys stiklinės) yra apie 4 gramus skaidulų, beveik 4 gramai baltymų, vos daugiau nei gramas riebalų, ir visa tai sudaro apie 110 kalorijų.

7. Jogurtas

Graikiškas jogurtas

Rinkitės užkandžius, kurie turi daug kalcio ir skaidulų. Labai dažnai abiejų šių maistinių medžiagų žmonėms stinga. Taigi, puikus variantas – jogurtas, kuris turi daug kalcio, skaidulų, baltymų ir gerųjų bakterijų.

8. Humusas


Apeikite užkandžių automatą ir verčiau pasimėgaukite sveikais užkandžiais, kuriuos pasiruošėte namuose. Taip ne tik sutaupysite pinigų, bet ir gausite daugiau maistinių medžiagų. Puikus pavyzdys – pjaustytos daržovės su trupučiu humuso.

9. Avižinė košė

Košė

Avižų košė turi sudėtinių angliavandenių, o tai reiškia, kad sotumo jausmą pajusite nesukeldami cukraus kiekio kraujyje. Be to, tai yra puikus skaidulų šaltinis, o daug skaidulų leidžia nepriaugti svorio ar jo net atsikratyti. Nors mes apie avižų košę galvojame kaip apie pusryčių patiekalą, tačiau nedidelis dubenėlis šios košės gali tapti sočiu ir skaniu užkandžiu. Kad būtų dar patogiau, visada turėkite su savimi pakelį ar du nesaldintos užpilamos avižų košės arba prieš naktį užpilkite avižas užsukamame indelyje.

10. Džiovinti vaisiai

Džiovinti vaisiai

Džiovinti vaisiai yra sveikas ir patogus nešiotis užkandis. Šiame produkte daug sotumo jausmą užtikrinančių skaidulų. Taip pat gausu svarbių vitaminų ir mineralų. Tad rinkitės vaisius be pridėtinio cukraus ar saldiklių, o jeigu džiovintus vaisius derinsite su riešutais, su užkandžiu gausite puikią sveikų angliavandenių ir baltymų pusiausvyrą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)