Reikės:

  • 150 ml grikių (geriausia nekepintų)
  • 150 ml sorų kruopų
  • 200 ml saulėgrąžų sėklų
  • 200 ml kapotų migdolų (sukapojau pati, kad jie būtų stambesni ir duonelė traškesnė)
  • 600 ml avižų dribsnių (tų kietųjų, kur galima rasti už kelis centus)
  • 50 ml ispaninio šalavijo sėklų (chia)
  • 50 ml linų sėmenų (neskaldytų, nemaltų)
  • 50 ml kmynų
  • 50 ml gysločio sėklų luobelių, arba kitaip Psyllium Husk (būtina, nes bandžiau kepti be jų, tikėdamasi, kad užteks tik chia, tačiau duona subyrėjo)
  • saujos džiovintų pomidorų
  • kelių šaukštų kokoso aliejaus
  • jūros druskos ir pipirų skoniui
  • šaukšto medaus

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 C. Į kepimo indą (platesnį) suberkite grikius, soras, saulėgrąžas, migdolus. Apkepkite, vis pamaišydami apie 10 min.
  2. Tuo tarpu lai šiltame vandenyje išbrinksta džiovinti (smulkinti) pomidorai. Į dubenį sudėkite likusius ingredientus, be vandens, vandenį pilsime galiausiai.
  3. Kruopas ir sėklas ištraukite iš orkaitės, jas sumaišykite su kokoso aliejumi, jis taip puikiai ištirps. Sudėkite šią masę į dubenį su likusiais ingredientais ir džiovintais pomidorais.
  4. Užpilkite 450 ml šilto vandens. Viską rankomis gerai išmaišykite.
  5. Į duonos kepimo formą (manoji buvo 1,5 l) įklokite kepimo popierių ir sukrėskite masę. Ją gerai suspauskite. Užpilkite šiek tiek vandens (galite naudoti tą, kuriame mirkėte pomidorus). Lai pailsi pusę valandėlės, tuomet vėl užpilkite šiek tiek vandens. Duonos viršus turi būti glitus, liečiant pirštais turite pajausti, kad visos sėklos tikrai sukibo viena su kita. Dar galite pusę valandėlės palaikyti ir jau tuomet pernešti į orkaitę.
  6. Duoną kepame 1–1,5 valandos 200 C orkaitėje.
  7. Iškepę leiskime jai pravėsti prieš riekiant į riekutes.

Skanaus!