Nors bananai yra daugybės žmonių mėgstami vaisiai, tačiau nedaugelis žino, kad jie gali pakeisti tabletes.

1. Hipertonija. Daugelis žmonių, kurie kenčia nuo hipertonijos, gauna nepakankai kalio. O druskų, atvirkščiai, jų organizme yra nereikalingas perteklius. Kalis suriša druskas bei pašalina jas iš organizmo. Dėl šios priežasties verta valgyti kalio prisotintus bananus ir sumažinti kraujo spaudimą.

2. Streso lygio mažinimas. Bananas ne be pagrindo yra laikomas geriausiu antistresiniu vaisiumi. Jame yra būtinų vitaminų ir mikroelementų, veikiančių medžiagų apykaitą, kuri taipogi yra susijusi su streso lygiu organizme.

3. Regėjimo gerinimas. Bananai savo sudėtyje turi ir vitamino A, kuris itin svarbus regėjimui. Kiekvieno žmogaus kūnui reikalingas tam tikras vitamino A kiekis kiekvieną dieną, kad sumažintų vištakumo išsivystymo riziką. Moterims reikia maždaug 700 mikrogramų per dieną, o vyrams šiek tiek daugiau - beveik 900.
Bananai

4. Vidurių užkietėjimas bei meteorizmas. Bananai savyje turi tokios medžiagos kaip pektinas, kuris yra atsakinga už sunkiųjų metalų bei kitų toksinų pašalinimą iš kūno. Bananai taip pat yra nuostabus probiotikas, kuris stimuliuoja virškinimo procesą. Jie taipogi mažina dujų susidarymą ir veikia tarsi švelnūs laisvinamieji.

5. Pagalba esant PMS. Bananų sudėtyje esantis vitaminas B6 teigiamai veikia cukraus lygį ir puikiai padeda sumažinti negatyvius PMS simptomus. Šis vitaminas taip pat padės esant pilvo pūtimui bei sumažins erzinančias nuotaikų kaitas.

6. Depresija. Bananai savyje turi triptofano, kuris padidina hormono serotonino išsiskyrimą. Nors bananai nepadeda susidoroti su rimtu sielvartu, suvalgydami vos po 2 vaisius per dieną, jūs tikrai nuvysite lengvą liūdesį.

7. Svorio mažinimas. Bananai yra itin gardūs vaisiai ir gali būti įtraukti į mitybos planą. Šiuose vaisiuose taip pat yra daug vandenyje tirpios ląstelienos. Kai skaidulos patenka į kiekvieno virškinamąjį traktą, jos susiurbia vandenį ir sulėtina virškinimą, o tai reiškia, jūs tiesiog ilgiau jausitės sotūs.