Populiariausias pasaulyje kulinarinių knygų autorius Jamie Oliver naujoje knygoje „VEG“ siūlo susipažinti su patiekalų iš daržovių receptais, kurie patiks tikrai ne tik vegetarams. Kaip jis pats sako, šiuos patiekalus siūlo išbandyti ne tik todėl, kad jie sveiki, bet ir todėl, kad jie tiesiog skanūs! O jei net užkietėję mėsos mėgėjai bent porą kartų per savaitę rinksis daržovių patiekalus – bus tiesiog puiku.

Jamie Oliver. VEG

Mitybos specialistė, tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė Indrė Trusovė savo patirtį ir receptus šįkart sudėjo į knygą tokiu pačiu pavadinimu. Kaip sakė L. Buividavičiūtė, receptai joje – paprasti, bet tikrai ne prasti. Be to, autorė dalinasi ir savo asmenine patirtimi, kaip jaunystėje kentėjusi nuo įvairių sveikatos problemų, jas išsprendė susidomėjusi sveika mityba. Taip ji atsikratė net 17 kilogramų, susitvarkė virškinimo ir kitos problemos, ji tiesiog pradėjo geriau jaustis. Tad nors I. Trusovė neslepia, kad rasti formulę, kaip valgyti sveikai, yra sunku, tačiau ji pateikia gaires, kuriomis verta sekti – juk ji pati asmeniškai tai patikrino.

Sveika ir gardu

Rimantas Stukas – Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius, biomedicinos mokslų daktaras, mitybos ir visuomenės sveikatos specialistas, Visuomenės sveikatos katedros vedėjas. Daugelis jį jau pažįsta iš televizijos, radijo laidų ar viešų paskaitų. Tačiau dabar jis savo daugiau nei 30 metų patirtį nusprendė sudėti į knygą „Mitybos mokslininko užrašai“. Jis sako, kad sensacijų šioje knygoje nebus, bet viskas bus sudėliota į vietas. Tad jei ieškote atsakymų į klausimus, ką valgyti ar ko nevalgyti, kad sulieknėtum, kiek mums reikia energiją teikiančių maisto medžiagų, kuo skiriasi alergija maistui ir maisto netoleravimas, kaip sustabdyti senėjimą, ar kitų, į kuriuos gali atsakyti ilgamete patirtimi pagrįstos žinios apie sveiką ir subalansuotą mitybą, atsiverskite šią knygą ir pradėkite skaityti.

Mitybos mokslininko užrašai

David Perlmutter ir Kristin Loberg knyga „Smegenų gyvybingumo paslaptis“ atskleis visą tiesą apie mikroorganizmų reikšmę mūsų savijautai ir šviesiam protui.

Bestselerio „Tylieji smegenų žudikai“ autorius Dr. D. Perlmutteris, žinomas neurologas, remdamasis naujausiais mokslo tyrimais atskleidžia, kaip smegenų veikla yra susijusi su gausybe mikroorganizmų, t. y. su mikrobiomu, esančiu kiekvieno mūsų organizme. Ar žinote, kad mikroorganizmų yra gerokai daugiau nei kūno ląstelių?

Smegenų gyvybingumo paslaptis

Sudėtingos ir sekinančios smegenų ligos: vaikų autizmas, ADS ar vis jaunesniems žmonėms išsivystanti demencija šiuo metu diagnozuojama vis dažniau. Dr. D. Perlmutteris paaiškina sudėtingą žarnyno mikrobų ir smegenų ryšį, aprašo, kaip, kūdikiui gimus, pradeda vystytis jo mikrobiomas ir kaip jo būklė priklauso nuo gyvensenos.

Dr. Davidas Perlmutteris – sertifikuotas praktikuojantis neurologas ir Amerikos mitybos kolegijos narys; sveikatos centro „Perlmutter Health Center“ Neiplse, Floridoje, prezidentas, taip pat vienas iš Perlmutterio smegenų fondo steigėjų ir prezidentas. Yra Majamio universiteto Medicinos mokyklos docentas. Dr. Perlmutteris daug kartų davė interviu jungtinėms nacionalinėms radijo ir televizijos programoms, įskaitant „20/20“, „Larry King Live“, CNN, „Fox News“, „Fox and Friends“, „The Today Show“, „Oprah“, „Dr. Oz“ ir „The CBS Early Show“, taip pat yra laidos „Dr. Oz Show“ patarėjas medicinos klausimais. Dr. Perlmutteris 2002 m. gavo Linuso Paulingo apdovanojimą už inovatyvius neurologinių ligų gydymo metodus, taip pat yra apdovanotas Denhamo Harmono premija už novatorišką darbą diegiant mokslo apie laisvuosius radikalus pasiekimus medicinoje. 2006 m. jam suteiktas Nacionalinės maisto produktų asociacijos Metų gydytojo vardas, o 2010 m. Amerikos mitybos kolegijos – Metų humanitaro vardas. Jo publikacijos dažnos pasaulinėje medicinos literatūroje – tokiuose žurnaluose kaip „The Journal of Neurosurgery“, „The Southern Medical Journal“, „Journal of Applied Nutrition“ ir „Archives of Neurology“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)