Įmantrūs užkandžiai, mišrainės su majonezu, alkoholis – šie produktai, o ypač jų kiekis ir maišymo proporcijos organizme nepraeina be pėdsakų. Kaip liūdnai tai beskambėtų, bet po šventinių išeiginių daugelį užgriūva pasekmės – pora papildomų kilogramų, užsilaikę skysčiai, išbėrimai.

Kaip rašo tinklalapis marieclaire.ru, nepriklausomai nuo to, kokia kalendoriaus diena, rekomenduojama laikytis subalansuoto mitybos plano – tik taip užtikrinsime sveikatą. Bet jeigu vis dėlto per šventes leidote sau suvalgyti daugiau, ar nelabai sveikų produktų – neverta nusiminti, juo labiau nereikėtų numoti ranka į užsibrėžtą tikslą sveikai gyventi.

Skirkite vieną savaitę organizmo detoksikacijai – tai padės išvalyti organizme susikaupusius šlakus ir toksinus, susigrąžinti formą. Pirma ir pati svarbiausia taisyklė, kurios reikia laikytis – išbraukti iš savo raciono gyvulinės kilmės produktus. Detoksikacijos programos metu valgiaraštyje turi būti daug žalumynų, daug vandens, vaisių, daržovių, ypač ankštinių ir kruopų be glitimo.

Po miego

Kiekvienas jūsų rytas turi prasidėti nuo vienos-dviejų stiklinių detoksikuojančio vandens – tai vanduo su pusės citrinos sultimis ir gabalėliu imbiero. Reikėtų tokį vandenį su priedais kiek palaikyti, kad prisitrauktų. Jei tokį vandenį gersite kiekvieną rytą, pajusite, kaip greit susitvarko skrandžio ir žarnyno veikla, suaktyvėja medžiagų apykaita. Tam, kad sustiprintumėte teigiamą poveikį, po detoksikuojančio vandens galite išgerti pusę stiklinės vandens su 1 arbatiniu šaukšteliu balkšvojo gysločio sėklų luobelių, dar kitaip vadinamų Psyllium. Luobelės veikia kaip sorbentas – sugeria visas susikaupusias gleives, ląstelių atliekas, kurių organizme susikaupia nuo nesveiko maisto ir alkoholio. Beje, gysločių sėklų luobeles galima gerti ne tik ryte, bet ir prieš miegą.

Pusryčiai

Geriausia, kad pusryčiai būtų žali. Tobuliausias variantas – žalios sultys arba tirštasis kokteilis. Paimkite salierų, petražolių, agurką, ir viską sutrinkite sulčių spaudyklėje arba trintuvu. Toks mišinys naudingas kepenų valymui. Taip pat pusryčiams galima pasigaminti „gyvos“ košės iš sudaigintų neskrudintų grikių arba linų.

Primygtinai rekomenduojame teikti pirmenybę daigintoms sėkloms ir kruopoms, nes juose išlieka visi vitaminai ir mineralai, kurie yra itin naudingi žmogaus organizmui. Jie gerina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, o svarbiausia – gerina skrandžio ir žarnyno veiklą. Norint pagaminti tokią košę, reikia užmerkti kruopas iš anksto, geriausia – nakčiai. Ryte jas perplaukite, paskaninkite sauja uogų arba organinių džiovintų vaisių, atskiesti mišinį kokosų ar kitokiu augaliniu pienu.

Po pusryčių praėjus 15 minučių specialistai rekomenduoja padaryti limfodrenažinę mankštą, pavyzdžiui, šuoliukus, lengvai pabėgioti arba atlikti statinius pratimus, tokius kaip „lenta“. Tai pagreitins medžiagų apykaitą, neleis užsistovėti skysčiams.

Pietūs ir vakarienė

Prieš pietus nepamirškite išgerti žalių sulčių. Labai svarbu, kad jos būtų šviežiai išspaustos, o ne pastovėjusios. Be to, nerekomenduojama jų skaninti jokiais vaisiais.

Pietums pasigaminkite didelį dubenį žalių salotų. Be salotų į pietų valgiaraštį vertėtų įtraukti detoksikuojančią sriubą. Ji gaminama iš bet kurių mėgstamų daržovių (išskyrus pomidorus, baklažanus ir bulves). Daržoves sudedame į garinį puodą, užpilame vandeniu arba kokosų ar migdolų pienu, paskaniname ciberžolėmis ir juodaisiais pipirais. Verdame garuose 20 minučių, tada užviriname. Labai svarbu maistą valgyti ne karštą, o kiek pravėsusį.

Ši detoksikuojanti programa ne veltui sudaryta taip, kad prieš valgį reikia gerti detoksikuojantį vandenį ir žaliuosius kokteilius. Tai savotiškas apgaulingas manevras – taip apgaunamas organizmo alkio jausmas. Vis dėlto, jei norisi daugiau maisto, galima išsivirti sotesnės sriubos. Štai jos receptas.

Soti detoksikuojanti sriuba

Produktai

400 g virtų avinžirnių

200 g žiedinių kopūstų

kokosų pieno

2 arb. šaukšteliai ciberžolės

pora skiltelių česnako

Gaminimas

Daržoves išvirkite garuose arba patroškinkite, tada sudėkite virtus avinžirnius, užpilkite pienu, išmaišykite ir palikite prisitraukti 10-15 min.

Labai svarbu, kad vakarienė baigtųsi ne vėliau 19 val. ir būtų kuo lengvesnė. Labiausiai rekomenduojami produktai: troškintos daržovės su bolivinių balandų kruopomis arba nekepintais grikiais.

Po penkių dienų tokios mitybos pamatysite akivaizdų rezultatą: kūnas bus lengvesnis, pagerės odos būklė, išsivaikščios susikaupę skysčiai ir išnyks patinimai. Juk būtent apie tai svajojame po švenčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)