Prireiks: grikių blynams

  • 1 puodelio grikių miltų
  • 2 labai prinokusių bananų
  • 3/4 puodelio (175 ml) augalinio pieno
  • 1 šaukšto maltų linų sėmenų
  • 1 arb. š. kepinių sodos
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/4 1 arb. š. moliūgo pyrago prieskonių


Papildomai: paskaninimui

  • Riešutų (žemės arba migdolų) sviesto
  • Džemo, paskaninto chia sėklomis
  • Klevų arba agavų sirupo
  • Šviežių arba šaldytų uogų
  • Riekelėmis pjaustyto banano
  • Lydyto šokolado


Kaip gaminti:

1. Dideliame dubenyje sutrinti bananus. Sudėti likusius ingredientus ir gerai išmaišyti.
2. Keptuvę įkaitinti ant vidutinio kaitrumo ugnies. Įpilti vieną šaukštelį augalinio aliejaus, kad neprikeptų. Po šaukštą dėti tešlą, formuojant maždaug 5 cm skersmens blynelius.
3. Viską papuošti skaniaisiais priedais – rekomenduoju nepamiršti riešutų sviesto ir uogų.

Skanaus!

Grikių blynai

Receptu dalijasi tinklaraštis Pick Up Limes.