Pasak Vaido Baumilos, palaikyti sveiką mitybą ir pakankamą fizinio aktyvumo lygį jam būtina ne tik kad užtikrintų gerą savijautą, bet ir išliktų ištvermingas koncertų ir muzikinių spektaklių metu. Dainininką dažnai galima sutikti sporto salėje ar aktyviai leidžiant laiką gamtoje, o maistą jis renkasi be dirbtinių priedų ir pridėtinio cukraus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Valgau viską, kas atrodo pakankamai sveika. Manau, kad kiekvienam žmogui galioja skirtingos mitybos taisyklės, todėl tikrai niekam niekad nepatarinėju kuo maitintis. Visgi, ar aš pasisakau už sveikesnį gyvenimo būdą? Be jokios abejonės – taip. Pridėtinio cukraus, dirbtinių priedų, nenatūralaus maisto vengti turėtų stengtis visi. Taip pat visad skatinu sportą ir aktyvų gyvenimo būdą. Norint išlikti sveikam ir kupinam jėgų – fizinis aktyvumas yra būtinas“, – sako V. Baumila.

Atlikėjas sportą ir sveiką mitybą sieja ne tik su gera fizine, bet ir emocine savijauta, taip pat – puikia išvaizda.

Vaidas Baumila

Pasukčiauti tenka, bet maitinantis natūraliai ir mąstosi šviesiau

„Natūralūs ingredientai visuomet bus tas supermaistas, kuriuo stengiuosi pakeisti pusfabrikačius. Žinoma, kategoriškai neatsisakau ir to, kas visuotinai pripažįstama skanu – kartais sukčiauti virtuvėje yra didžiausias malonumas. Tačiau tikiu ir matau, kad stengiantis maitintis sveikesniu maistu ir derinant sveiką mitybą su aktyviu gyvenimo būdu bei sportu – jaučiuosi ir atrodau sveikiau, be to – mąstau šviesiau“, – pasakoja dainininkas.

Siekdamas apsisaugoti nuo netinkamos mitybos V. Baumila stengiasi gaminti maistą pats ir jį vežiotis kartu su savimi.

„Kur ir kaip „papuola“ stengiuosi valgyti retai. Maistą dažniausiai vežiojuosi su savimi, bet jei to daryti nepavyksta, tikrai neskubu prisikimšti pusfabrikačių ir kitokio „plastiko“. Bet vėlgi, pasikartosiu, šioje srityje ir nusikalstu – pasilepinti ir pasukčiauti tenka kaip ir daugeliui“, – pasakoja atlikėjas.

Vaidas Baumila

Renkantis natūralias produktų alternatyvas, paaštrėja skonio receptoriai

Nenatūralų maistą Vaidas Baumila keičia sveikesnėmis natūraliomis alternatyvomis. Atlikėjas pastebi, kad iš maisto raciono pašalinus pridėtinį cukrų, stipriai paaštrėja skonio receptoriai.

„Baltą cukrų man padeda pakeisti medus. Kavą geriu pagardintą medumi, arbatą – taip pat, aišku – su saiku. Cukraus mano namuose seniai bebūta. Netgi ledai mano šaldytuve dažnai būna be pridėtinio cukraus. Pastebiu, kad atsisakius produktų, kuriuose daug pridėtinio cukraus, tokie dalykai kaip kartesnis juodas šokoladas tampa saldžiausiu saldumynu pasaulyje. Net baisu pagalvoti, kiek pridėtinis cukrus, tikrąja žodžio prasme, atbukina mūsų skonio receptorius“, – teigia V. Baumila.

Dėl aktyvaus laisvalaikio Vaidui dažnai norisi numalšinti troškulį. Dainininkui artimiausi natūralūs produktai, todėl atlikėjas itin nudžiugo, kai Lietuvoje pasirodė iš miežių pagamintas ir natūraliomis vaisių sultimis pagardintas gėrimas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Savo gyvenimo būdą galėčiau pavadinti aktyviu, tad atsigaivinti norisi tikrai dažnai. „Barley Bros“ yra ta natūrali, be jokių pridėtinių cukrų atgaiva karštą vasaros dieną, tinkanti tiek iškylaujant miške, tiek sportuojant, tiek leidžiant laiką su draugais“, – kalba Vaidas Baumila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)