Šis universalus maisto produktas yra labai naudingas sveikatai, pradedant pykinimo malšinimu ir baigiant raumenų skausmo mažinimu. Bet kas imbierą paverčia super produktu? Juo lengviau pasikliauti nei bet kuriuo kitu super produktu ir juo paprasta pagardinti bet kokį dienos valgį.

Nesvarbu, gabalėliu imbiero užkabinsite šiek tiek kreminio sviesto ar juo sužadinsite savo skonio receptorius kartu su rytine kava, šis produktas suteiks jūsų rytui nuostabių ir unikalių skonių.

1. Pagardinkite savo rytmetinę kavą

Kava ir imbieras sudaro galingą duetą, kuris puikiai kovoja su laisvaisiais radikalais. Ypač turint omenyje tai, kad kava yra vienas didžiausių antioksidantų šaltinių pasaulyje. Jeigu norite pasiimti ryte kavą su savimi, tiesiog įdėkite į puodelį tarkuoto imbiero (iki vieno arbatinio šaukštelio puodeliui). Taip pat galite pabandyti pasigaminti Jemene populiarų gėrimą „Qishr“. Ši tradicinė Artimųjų Rytų imbiero kava ne tik aštri, bet ir puikaus skonio. Šis gėrimas skatina virškinimą.

2. Imbiero arbata – kasdienė vitamino C dozė

Imbiero arbata yra populiarus gėrimas tarp tų, kurie nori vėsiais žiemos vakarais sušilti. Ji ne tik šilta ir suteikianti jaukumo jausmą, bet dar gali nuraminti ir sudirgusį skrandį. Puodelis šios pikantiškos arbatos ryte itin veiksmingas norint numalšinti šleikštulį, blogumą keliaujant ar nėštumo metu kankinantį rytinį pykinimą.

Imbiero arbatą labai paprasta pasiruošti patiems namuose. Tam reikia patarkuoti jo šaknies ir užpilti verdančiu vandeniu. Po dešimties minučių galima gerti. Taip pat galima įsidėti cukraus pagal skonį. Jeigu nenorite ruošti patys, šios arbatos galite nusipirkti.

Imbieras

3. Užtepkite rytinius sausainius imbierų džemu

Kepiniai dažnai gardinami vaisių džemais, tačiau ar kada nors ragavote imbierų džemo? Gal tai ir nėra pats sveikiausias produktas, bet neabejotinai sveikesnis už kitus analogus. Nesvarbu, jį pirksite ar pasigaminsite patys, imbierų džemas puikiai pagardins skrudintą duoną ar sausainius. Taip pat galite išbandyti klasikinį variantą – žemės riešutų sviestas su imbierų džemu.

Patarimas: jeigu ribojate cukrų, galite tarkuotu imbieru gardinti sviestą. Nenustebsime, jeigu netrukus tai taps jūsų pamėgtu produktu.

4. Pakeiskite savo klevų sirupą pikantiškesniu variantu

Galite pasigaminti natūralų imbierų sirupą, kuris gali tarnauti kaip kūrybiška alternatyva bet kuriam blynų sirupui. Šis skanus vos iš dviejų ingredientų pagamintas sirupas puikiai tinka gėrimams, kepiniams, avižinei košei, blynams ar vafliams pagardinti.

Imbierų sirupo receptas

100 gramų nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė vandens
Paruošimas: visus ingredientus ant nedidelės ugnies virkite 30 minučių, paskui nukoškite, kad taptų vientisa tekstūra.

5. Išbandykite priešuždegiminį poveikį turinčius javainius

Dubenėlis traškių ir daug ląstelienos turinčių javainių – visada puikus pusryčių pasirinkimas. Tačiau jeigu šį patiekalą dar pagardinsite trupučiu aštraus imbiero, skonis bus tiesiog nepakartojamas!

Sutarkuokite tris centimetrus imbiero, sumaišykite su medumi ar ištirpintu kokosų aliejumi, tada supilkite viską į savo pusryčių dubenį. Imbieras ne tik pagardins jūsų rytinius javainius, bet ir padės įveikti uždegiminius procesus. Taigi, toks maistas ypač naudingas reumatoidiniu artritu sergantiems žmonėms.

6. Įdėkite imbiero į savo tirštuosius kokteilius

Jeigu rytais norite kaip reikiant atsibusti, išbandykite žarnyną išjudinančias imbierų sultis. Imbierų sultimis galima gardinti riebaluose kepintas daržoves ar mėsą, taip pat jų užpilti ant salotų. Šis produktas labai naudingas sveikatai: skatina medžiagų apykaitą, kovoja su blogosiomis bakterijomis, malšina skausmą, palengvina mėnesinių spazmus ir raumenų tempimą po intensyvios treniruotės.

Jeigu vienos imbierų sultys jums per aštrios, tuomet jų įpilkite į savo rytinį tirštąjį kokteilį ar po treniruotės geriamą baltymų kokteilį.

7. Gaukite energijos pliūpsnį iš sveikų užkandžių

Neturite laiko? Vis tiek galite pasinaudoti imbiero siūloma nauda tiesiog kelyje. Griebkite sveiką ciberžolių ir imbiero batonėlį, kuriame nėra glitimo, arba imbierinį energijos suteikiantį užkandį. Tokie užkandžiai visuomet pagelbėja tiems, kurie nuolat neturi laiko. Tereikia nepamiršti lekiant pro duris jų pasiimti.

8. Įdėkite imbiero į pusryčių pyragaičius

Žinoma, imbieras plačiai naudojamas populiariuose kepiniuose: visi ragavome imbierinių meduolių, imbierinių sausainių, imbieru gardintų pyragų ir pyragaičių. Tad ir jūs galite savo pusryčių pyragaičius ar sausainius praturtinti imbieru.

Jeigu rytais reikia energijos, galite pasimėgauti citrinos ir imbiero sausainiais. Tiems, kurie rytais sportuoja, toks maistas suteiks sveikų riebalų ir baltymų, o tai pagerins jūsų pasiekimus.

Taigi, turint omenyje visus imbiero privalumus sveikatai ir tai, kaip lengva šį produktą įtraukti į savo pusryčių meniu, sunku būtų suprasti, jeigu jis nuo šiol nepraturtins pagrindinio jūsų dienos valgymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)