Svetainė „Just Cool Idea“ pataria valgant nesiblaškyti ir susikoncentruoti tik į maistą. Jokio televizoriaus, jokių išmaniųjų telefonų – tada nepraleisite akimirkos, kai pajusite sotumą, taigi ir nesuvartosite nereikalingų kalorijų.

Jei mėgstate kečupą, nebūtina jo atsisakyti, pakanka valgyti su saiku. Daugumoje padažų yra daug cukraus. Kad suvartotumėte jo mažiau, dėkite į lėkštę vienu šaukšteliu mažiau, o aštrumo ir pikantiškumo galite suteikti užbėrę prieskonių.

Situacija su garstyčiomis analogiška – juk net jose yra cukraus.

Majonezą kuo puikiausiai galima pakeisti liesu jogurtu, sojos padažu, balzaminiu actu. Jei norisi ryškesnio skonio, įberkite druskos. Dar vienas variantas – bent kas trečią valgymą pakeiskite majonezą kuo nors sveikesniu.

Mėsos mėgėjams patartina kiaulieną pakeisti antiena.

Mėgstantiems dešrą vertėtų pasiieškoti sveikesnių, liesesnių variantų.

Vištos odelėje daug pesticidų, geriau jos nevalgyti.

Į sriubą geriau kartu nedėkite bulvių ir makaronų.

Kad kepdami suvartotumėte mažiau riebalų, įsigykite nepridegančią keptuvę.

Aliejaus suvartosite mažiau, jei salotoms ir kepdami aliejų purkšite iš specialiai tam skirto indelio su purkštuku.

Į arbatą ir kavą geriau dėkite medaus, cinamono arba vanilės, pieno. Šie komponentai kur kas kvapnesni nei cukrus, be to, gerokai naudingesni.

Gazuoti gėrimai – gražios figūros priešai, kur kas sveikiau – naminis limonadas.

Omleto mėgėjams patartina naudoti tik kiaušinių baltymus. Trims baltymams galima imti tik vieną trynį.

Saldžius keksus, spurgas ir tortą iškeiskite į avižinius sausainius.

Jei nuo torto negalite susilaikyti, nevalgykite bent jau kremo.

Prieš pietus suvalgykite vaisių, o ne desertą.

Bananai mažiau kaloringi nei ledai. Pasigaminkite naminių ledų iš bananų.

Duoną pjaustykite plonesnėmis riekelėmis.

Specialus pjaustymo įnagis sūriams ir dešrai padės ploniau supjaustyti net sunkiai pjaustomus produktus.

Darydami sumuštinius vietoje duonos dėkite daržovių. Salotų lapai, aguročiai, žiediniai kopūstai kuo puikiausiai gali atstoti duonos riekelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)