Nustatyta, kad iš visų uogų žmogaus sveikatai naudingiausi yra juodieji serbentai, kuriuose ypač daug taip reikalingo vitamino C, rašoma atsiųstame pranešime. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pabrėžia, kad šaldyti serbentai nepraranda maistingųjų medžiagų, todėl dar iš vasarą pririnktų gėrybių galima drąsiai ruošti tirštuosius kokteilius.

Gaivinantis juodųjų serbentų kokteilis

Jums reikės:

  • 2 vnt. bananų
  • 100 g juodųjų serbentų
  • 250 ml pieno
  • 50 g baltojo šokolado
  • 20 g kokoso drožlių

Gaminimas:

Bananus supjaustykite ir suplakite kartu su pienu, tarkuotu šokoladu ir juodaisiais serbentais. Gautus kokteilius supilstykite į tam skirtus indus ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Pusryčių kokteilis su avietėmis

Pusryčių kokteilis su avietėmis

Jums reikės:

  • 1 banano
  • 1 apelsino
  • 100 g šaldytų aviečių
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 1 a. š. maistinių skaidulų
  • kelių lapelių mėtų

Gaminimas:

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius ir šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis šiek tiek per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje papuoškite jį mažu mėtos lapeliu arba avietėmis.

Bananų ir mėlynių kokteilis


Saldus mėlynių skonis žiemą

Mėlynės – ne tik skanios uogos, tai tikras jaunystės bei sveikatos eliksyras. Šios uogos taip pat labai tinkamos šaldyti.

„Žiemai mėlynes rekomenduojama trinti su cukrumi arba užšaldyti, nes taip jose lieka visi žmogaus organizmui reikalingi vitaminai ir mikroelementai“, – pataria A. Rasmussen ir pateikia kelis tirštųjų kokteilių receptus, kurių pagrindinis ingredientas – mėlynės.

Bananų ir mėlynių kokteilis

Jums reikės:

  • 150 g šaldytų mėlynių
  • 2 vnt. bananų
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 200 g natūralaus jogurto
  • 200 ml pieno
  • 2 šaukštų medaus
  • šiek tiek aguonų ir tarkuoto muskato riešuto

Gaminimas:

Mėlynes suplakite elektrinėje trintuvėje atskirai. Tuomet suplakite bananus, pieną, jogurtą, avižinius dribsnius, aguonas ir medų. Į dideles stiklines supilkite gautą masę ir ant viršaus pilkite sutrintas mėlynes taip, kad gautųsi sluoksniuotas kokteilis. Ant viršus galite papildomai uždėti kelias atšaldytas mėlynes ir pabarstyti tarkuotu muskatu.

Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis


Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis


Jums reikės:

  • 2 vnt. obuolių
  • 1 banano
  • 100 g šaldytų mėlynių
  • 4 v. š. lazdyno riešutų
  • 4 vnt. datulių
  • 1 a. š. cinamono

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į plakimo indą ir užpilkite vandeniu maždaug per 3–4 pirštus nuo viršaus. Viską suplakite ir išpilstykite į paruoštus indus.

Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis


Mėgstantiems saldžiau – uogų ir šokolado derinys

„Gamindami tirštuosius kokteilius rinkitės liesą pieną arba jogurtą. Šie ingredientai neapsunkina skrandžio. Tirštieji kokteiliai papildo žmogaus racioną visomis vaisių naudingosiomis medžiagomis, nes vartojama ir vaisiaus ląsteliena, ir jo sultys. Į tirštuosius kokteilius taip pat galima dėti šokolado ar kitų saldumynų, tačiau jų kiekis neturi būti didelis“, – patarimais dalijasi A. Rasmussen.

Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis


Jums reikės:

  • 150 ml migdolų pieno
  • 1 banano
  • 2 a. š. kakavos
  • pusė stiklinės gervuogių
  • pusė stiklinės šaldytų vyšnių be kauliukų
  • saujos špinatų

Gaminimas:

Dedame visus ingredientus į vaisių trintuvę ir plakame tol, kol susidarys tirštas kokteilis.

Kavos ir bananų kokteilis su šokoladu


Kavos ir bananų kokteilis su šokoladu

Jums reikės:

  • 2 bananų
  • 150 ml stiprios užplikytos kavos
  • 200 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • šiek tiek malto kardamono ir muskato

Gaminimas:

Paruoškite stiprią kavą ir ją atšaldykite. Tuomet sutarkuokite šokoladą, o bananus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vaisių trintuvę. Ant jų suberkite smulkintą šokoladą, vanilinį cukrų ir prieskonius. Supilkite pieną ir kavą bei viską gerai išplakite. Išpilstykite gautą kokteilį į taures ir papuoškite žalumynais arba uogomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)