Pagrindui reikės:

150 g migdolų
100 g saulėgrąžų
100 g mirkytų slyvų
50 g mirkytų razinų
50 g kokoso aliejaus
žiupsnelio druskos ir cinamono

Įdarui:

300 g mirkytų (nebūtinai) anakardžių
1 stiklinės juodųjų serbentų
1 stiklinės vyšnių arba braškių
3–4 v. š čija sėklų
150 g medaus
žiupsnelio druskos
150 g kokoso aliejaus

Gaminimas:

Maisto smulkintuvu sumalti migdolus, saulėgrąžas (ne iki galo). Sumaišyti su datulių pasta ir kokoso aliejumi. Iškloti skardelę taip, kad išeitų pagrindas pyragui, maždaug iki 1–1,5 cm storio.

Įdarui elektriniu trintuvu sumalti anakardžius.

Po to sudėti visus kitus likusius produktus, tik uogas – pačioje pabaigoje. Malti trumpai, kad serbentų sėklytės ir vyšnių žievelės liktų nesumaltos.

Gautą vienalytę masę supilti ant pyrago pagrindo ir palikti šaldiklyje 2–3 val. Prieš patiekiant laikyti šaldytuve.

Papuošti čija sėklomis, kapotais migdolais, džiovintomis slyvomis.

Skanaus!

Šį ir kitų gardžių receptų rasite G. Gum knygoje „Super desertai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)