Laukinių augalų pesto

Reikės:

0,5 stiklinės migdolų per pusę su saulėgrąžų sėklomis
pluoštelio garšvų ir dilgėlių, dar galima dėti žliūgės ar balandų
0,5 avokado
1/4 citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
1/4 a. š. druskos
1/4 a. š. juodųjų pipirų
baziliko ir šakelės petražolių

Gaminimas:

Visus komponentus sutriname trintuvu. Dedame į stiklinį indą. Šaldytuve galima laikyti iki penkių dienų.
Tinka sumuštiniams, dėti į patiekalus kaip padažą.

Žalias kokteilis su garšvomis ir klevo žiedais

Reikės:

1 obuolio
1 banano
5 vynuogių (gali būti ir su sėklomis)
saujos garšvų ir pusės saujos klevų žiedų

Gaminimas:

Visus ingredientus užpilame vandeniu per porą pirštų ir sutriname elektriniu trintuvu.

Ridikėlių ir dilgėlių salotos su saulėgrąžų grietine

Reikės:

4–5 ridikėlių
1–2 trumpavaisių agurkų
4 dilgėlių stiebelių su lapeliais
žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Ridikėlius ir agurkus supjaustome. Dilgėles apibarstome druska ir medine grūstuve padaužome, kad suminkštėtų. Tada dilgėles susmulkiname. Sumaišome kartu su agurkais ir ridikėliais.

Šviežių kopūstų salotos su laukinių augalų grietine

Reikės:

0,5 stiklinės smulkinto šviežio kopūsto
1 trumpavaisio agurko
2 v. š. kapotų svogūno laiškų

Saulėgrąžų grietinei:

1/4 stiklinės saulėgrąžų
1/4 citrinos sulčių
0,5 a. š. druskos
1/4 a. š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

Jei neturite galingo trintuvo, saulėgrąžas sumalkite kavamale. Tada visus komponentus trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.