Vis dėlto prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič teigia, kad ir sveiki desertai gali būti gardūs, tereikia pasitelkti šiek tiek išradingumo ir nebijoti eksperimentuoti, rašoma pranešime spaudai.

Kokosiniai sausainukai

Iš Amerikos kilę kokosiniai sausainiai, ypač mėgstami sportininkų, yra sveikas ir daug energijos suteikiantis desertas. N. Juchnevič priduria, kad tai puiki išeitis norintiems pasmaližiauti, tačiau kartu nenusižengiant savo subalansuotos mitybos taisyklėms.

Ingredientai:

280 g kokosų drožlių
2 kiaušinių baltymai
100 g cukraus pudros

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinių baltymus, kokosų drožles ir cukraus pudrą. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėliokite iš gautos masės suformuotus rutuliukus. Kepkite 15 minučių, kol sausainiai šiek tiek pagels. Valgykite jau atvėsintus.

Natūralūs vaisių ledai


Ledai – tai artėjančios vasaros desertas, kurio gamyboje galima improvizuoti, naudoti savo mėgstamiausius vaisius, uogas ir netgi daržoves. Būtent tokie ledai bus mažiau kaloringi ir jais galėsite mėgautis dažniau nei klasikiniais ledais. Be to, jie itin tinka netoleruojantiems laktozės, kadangi jų sudėtyje nėra pieno produktų. Maisto ekspertė pasakoja, kad pagaminti šį desertą yra ypač paprasta, tačiau prireiks trupučio kantrybės laukiant, kol pagaminti ledai sustings.

Ingredientai:

150 g šaldytų braškių
50 g šaldytų mėlynių
1 šviežias kivis
1 šviežias mangas
350 ml šviežiai spaustų apelsinų arba obuolių sulčių

Paruošimas:

Nulupkite ir į mažesnius gabaliukus pasmulkinkite mangą. Į plaktuvą suberkite 100 g braškių, mangą ir 30 g mėlynių. Vaisius ir uogas gerai išplakite iki vientisos masės. Šviežiai išspauskite apelsinų sultis ir sumaišykite jas su trinta vaisių mase. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite kivį bei likusias braškes. Pjaustytus vaisius ir likusias mėlynes suberkite į sulčių ir trintų vaisių masę ir išmaišykite. Tuomet supilstykite viską į specialias ledų formeles arba tiesiog į vienkartines stiklinaites ir įsmeikite per vidurį medinį pagaliuką. Ledai, priklausomai nuo jūsų šaldiklio, turėtų sustingti per 3–4 valandas.

Kepti vaisiai su medumi ir riešutais


Kepti bananai ir obuoliai – dažnas desertas smaguriauti mėgstančių žmonių virtuvėje, tačiau kaip priduria kulinarė, vaisių yra gausybė ir beveik visus juos galima išsikepti. N. Juchnevič pasakoja, kad svarbiausia kepant vaisius jų neperkepti, kad jie neištežtų ir neprarastų savo savybių.

Ingredientai:

1 bananas
2 slyvos
1 kriaušė
3 skiltelės konservuotų ananasų
3 skiltelė marinuotų persikų
150 g natūralaus jogurto
4 valgomieji šaukštai medaus
20 g migdolų skiltelių

Paruošimas:

Bananą nulupkite ir perpjaukite per pusę. Kriaušę nulupkite, padalinkite į 4 dalis ir išimkite sėklytes. Slyvas pamerkite šiltame vandenyje. Tuomet nulupkite nuo jų žievelę, supjaustykite į keturias dalis ir išimkite kaulą. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėliokite bananus, kriaušes, persikus, ananasus ir slyvas. Vaisius dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite vaisius iš orkaitės, sudėliokite į lėkštę, apšlakstykite medumi ir migdolais. Specialistė siūlo vaisius patiekti su natūraliu jogurtu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)