Baltoji mišrainė su veganišku majonezu

Ingredientai:

100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
60 g morkų
3 v. š. citrinos sulčių
50 g raugintų agurkų
50 g šviežių agurkų
50 g cukinijų
50 g porų
keletas svogūno laiškų
šakelė krapų
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų

Majonezui:

40 g anakardžių riešutų
3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
1/2 v. š. maltų garstyčių
100 ml vandens
1–2 skiltelės česnako
1 1/2 a. š. druskos
1/2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. ciberžolės
1/2 a.š kario

Šaldyti žalieji žirneliai

Gaminimas:

Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu, bet ne karštu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais, smulkiname porus ir svogūnus.
Majonezo komponentus sutriname maisto smulkintuvu. Paruoštu majonezu užpilame visus mišrainės ingredientus.
Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.

Burokėlių mišrainė su slyvomis ir veganišku majonezu

Ingredientai:

1–2 žali burokėliai
0,5 stiklinės džiovintų slyvų (mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti)
0,5–1 a. š druskos,
0,5 a. š kajeno
1 a. š medaus
0,5 citrinos sulčių
1/4 stiklinės graikiškų riešutų
žiupsnelis malto kumino ar kmynų

Majonezui:

20 g anakardžių riešutų
20 g saulėgrąžų sėklų
3 v. š saulėgrąžų aliejaus
1/2 v. š maltų garstyčių
100 ml vandens
1–2 skiltelės česnako
1 1/2 a. š druskos
1/2 citrinos sulčių
1/2 a. š ciberžolių

Gaminimas:

Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais. Sumaišome su likusiais ingredientais, išskyrus džiovintas slyvas ir graikiškus riešutus. Paliekame marinuotis.
Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.
Gaminame majonezą. Visus komponentus sumalame elektriniu trintuvu iki padažo konsistencijos. Jei per tirštas, įpilkite papildomai vandens.
Marinuotus burokėlius sumaišome su džiovintomis slyvomis ir veganišku majonezu.
Patiekdami formuojame kauburėlį, barstome kapotais graikiškais riešutais.

Skanaus!