Šį kartą siūlau lietuvišką kimči variantą iš kopūstų, morkų, baltų ridikų, kaliaropių. Užpilą pasigaminsime iš balto ridiko, čili, imbiero, kario, juodųjų pipirų, česnakų, druskos, kalendros, kumino.

Gaminimas:

Baltagūžį kopūstą supjausčiau kubeliais. Juos sumaigiau su druska – vienai kopūsto galvai naudojau maždaug valgomąjį šaukštą druskos, padaužiau mediniu grūstuvu, taip kaip ruošiami tradiciniai kopūstai, kad greičiau suminkštėtų.


Atskirai gabaliukais supjausčiau vieną kaliaropę, burokine tarka sutarkavau porą morkų. Vieną baltą ridiką sutarkavau šiaudeliais. Visas daržoves kartu dar kartą padaužiau mediniu grūstuvu.

Užpilas. Į elektrinį trintuvą sudėjau kelis gabalėlius balto ridiko, porą džiovintų čili ankščių, porą česnako skiltelių, imbiero šaknies, šaukštelį juodųjų pipirų, šaukštą medaus, po arbatinį šaukštelį kario, maltos kalendros ir malto kumino, supyliau pusę stiklinės vandens. Viską sutryniau iki vientisos konsistencijos.

Gautą masę užpyliau ant daržovių ir dar kartą gerai išmaišiau. Uždengiau puodo dangtį ir palikau virtuvėje kambario temperatūroje trims paroms.

Tokias daržoves galima dėti į sriubą, salotas, jos tinka prie bet kokio kito patiekalo, galima patiekti kaip užkandį, salotas ir kt.

Daugiau gardžių receptų rasite čia.