Valgykite be sąžinės priekaištų!

Abrikosinis sluoksniuotis

Tortui reikės torto formos. Rekomenduoju su lengvai atidaromais šonais, kad būtų patogiau išimti paruošus.

Pagrindas:

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų
1 stiklinė migdolų riešutų
1,5 stiklinės vandenyje 2–3 val. mirkytų datulių
2 valgomi šaukštai kakavos
2–3 valgomi šaukštai kokoso aliejaus
žiupsnelis druskos

Vidurinis sluoksnis:

2–3 bananai
laimo žievelė

Viršutinis sluoksnis:

1,5 stiklinės vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų
1 stiklinės mirkytų razinų

Ruošiame pagrindą:

Maisto smulkintuvu su S raidės formos peiliuku sumalame saulėgrąžų sėklas ir migdolų riešutus, kad dar liktų grūdelių, ne iki vientisos masės.

Vandenyje išmirkytas datules elektriniu trintuvu sumalame, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaišome sumaltas datules kartu su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakavos, ištirpintą kokoso aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Šia mase padengiame torto formą.

Vidurinis ir viršutinis sluoksnis:

Ant viršaus sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir užbarstome nutarkuotą laimo žievelę (tarkuojame tik žalią sluoksnį, nes jei tarkuosime su balta dalimi, jausis kartumas).

Paruošiame viršutinį sluoksnį. Išmirkytus abrikosus ir razinas sudedame į maisto smulkintuvą. Susmulkiname ir uždedame ant bananų sluoksnio.

Tortukas paruoštas ir galima jį valgyti iš karto arba trumpam įdėti į šaldiklį. Tokį tortą šaldytuve galite laikyti iki 2 parų.

Skanaus!

Šis receptas – iš knygos „Super desertai“.