Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, pranešime žiniasklaidai sako, kad ruošiant garnyrą, tinkantį prie įvairiausių mėsos patiekalų, pavyzdžiui, šašlykų, – svarbiausia yra skonių balansas.

„Prie mėsos patiekalų ypač tinka įvairiausios daržovės. Tokiems patiekalams jos suteikia gaivumo. Jeigu tradicinės pomidorų ir agurkų salotos spėjo pabosti, mėgstamų daržovių taip pat galite pasikepti ant grilio. Taip ruoštos daržovės įgaus nepaprasto, dūminio skonio. Tiesa, ant žarijų kepant daržoves, galioja tos pačios taisyklės, kaip ir kepant mėsą ar žuvį. Svarbiausia jų neperkepti“, – sako V. Juodkazienė.

Pasak jos, prieš kepant įvairiausios rūšies daržoves, jas galima lengvai pamarinuoti. Tai padaryti – paprasta. Tereikia kokybišką alyvuogių aliejų sumaišyti su mėgstamais prieskoniais ar šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir palaikyti 10–15 min.

„Jeigu grilyje kepsite supjaustytus baklažanus, cukinijas, svogūnus ar paprikas, kepti reikėtų kelias minutes, kol gražiai apskrus. Žinoma, jeigu kepsite bulves, užtruksite kiek ilgiau.

Pavyzdžiui, didelei nesupjaustytai bulvei iškepti gali prireikti ir valandos“, – sako Juodkazienė ir dalijasi ypatingai paruoštų bulvių receptu, kurios dėl dėmesio drąsiai galės rungtis su pagrindine patiekalo žvaigžde.

Grilyje keptos bulvės su sviestu ir česnaku

Reikės:

2 kg bulvių,
2 skiltelių česnako,
100 g ištirpinto sviesto,
druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kaip jas pasigaminti:

* Bulves švariai nuplaukite ir nuvalykite jų odeles. Tuomet horizontaliai padarykite įpjovas, stengdamiesi išlaikyti vienodus tarpelius, kad jos tolygiai iškeptų.

* Indelyje ištirpinkite sviestą, įspauskite česnaką ir pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu patepkite kiekvieną bulvę, stengdamiesi, kad sviesto patektų ir į tarpelius.

* Kiekvieną bulvę suvyniokite į foliją – taip apsaugosite jas nuo tiesioginės laužo ar kepsninės kaitros. Jei norite, kad bulvės greičiau iškeptų, prieš tai jas 10–15 minučių pavirkite vandenyje ir tik tuomet tepkite sviestu bei kepkite grilyje.

Norėdami patiekalą pakylėti į naujas aukštumas, nepagailėkite kelių minučių padažui pagaminti. Jis puikiai tiks ir prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų.
Varškės ir graikiško jogurto padažas su žalumynais

Padažui pagaminti reikės:

200 g varškės,
2–3 šaukštų graikiško jogurto,
2 skiltelių česnako,
šviežių žalumynų,
druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kaip jį pasigaminti?

* Varškę sumaišykite su jogurtu ir smulkintomis šviežio derliaus žolelėmis: krapais, svogūnų laiškais. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, įspauskite česnako.

* Jei norite, kad padažas būtų kreminės tekstūros – varškę galite sutrinti elektriniu trintuvu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją