Gydymo įstaiga pasikvietė gerai žinomo kulinarinio gido ekspertus ir paprašė įvertinti maistą bei pateikti rekomendacijų jo kokybės gerinimui. Ligoninė garsėja ne tik puikiais gydytojais, bet ir žuvų patiekalais, padažais bei improvizacijomis bulvių tema.

Ligoninės maisto kokybės kontrolierius Arnoldas Vanhecke sako, kad toks garbingas įvertinimas – pusantrų metų sunkaus darbo su konsultantais rezultatas.

„Kai pas pacientą į palatą užeina lankytojai, pirmas jų klausimas būna: kaip laikaisi? Neišvengiamai antras klausimas: kaip čia maitina? Per pastaruosius kelerius metus drastiškai pagerinome maisto kokybę, manau, kad pasiekėme naują lygį – tokį, koks tenkina ir pas mus dirbančius šefus“, – sako „AZ Groeninge“ ligoninės maisto kokybės kontrolierius Arnoldas Vanhecke.

„Gault & Millau Benelux“ vykdomasis direktorius Marcas Declerckas sako, kas vienas iš esminių ekspertų duotų patarimų buvo dirbti tik su geros kokybės ingredientais ir rinktis kuo paprastesnius receptus.

„Mes visiems sakome: rinkitės aukščiausios kokybės produktus ir iš jų gaminkite kuo paprastesnius patiekalus. Žmonėms nereikia įmantrybių. Maitinkite žmones sveikai, skaniai ir teisingai. Gaminkite kitiems taip, kaip gamintumėte sau – tai pagrindinė taisyklė“, – pataria „Gault & Millau Benelux“ vykdomasis direktorius Marcas Declerckas.

M. Declercko ekspertų komanda galiausiai sutiko, kad minimos ligoninės maistas atitinka aukštus standartus ir suteikė sertifikatą, kuriuo gydymo įstaiga be proto didžiuojasi.

„Žinoma, labai smagu lankytis restoranuose, mes tą ir darome, ir netgi labai dažnai, bet, mano nuomone, visi nusipelno skanaus ir gardaus maisto kiekvieną dieną, kad ir kur bebūtume. Puiku, jeigu galime prie to prisidėti“, – pastebi M. Declerkas.

Nors kasmetiniame restoranų gide patiekalų, gaminamų pacientams ir nerasite, ligoninės virtuvė oficialiai įvertinta „Gault & Millau“ pažymėjimu.

„Akivaizdu, kad maistas pagamintas iš labai gerų ingredientų. Pagamintas čia ir dabar, o ne atvežtas iš kitur – nuo A iki Z. Dar negaliu nepastebėti gaminančiųjų dėmesio net menkiausiai detalei. Net ir desertai nepriekaištingi. Jie labai atsakingai žiūri į savo darbą – maitinti žmones“, – maitinimą vertina ligoninės pacientas Jose Vercauteren.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją