Šiupinio receptų yra įvairių. Seniau jis būdavo verdamas iš žirnių, pupelių, kruopų, bulvių, kopūstų, kiaulės galvos, kojų, uodegos arba kiaulienos spirgų. Užbalinamas grietine.

Šiupinys valgomas su juoda arba balta duona. Patiekalo tirštumas – nelygu norai. Kai tirštas, dažnai vadinamas šiupiniu, kai sriubos tirštumo – šiupinine. Išbandykite šį receptą.
Šiupinys

Reikės:

1 kg riebesnės kiaulienos,
5-6 bulvių,
2 nuluptų svogūnų,
1 morkos,
stiklinės žirnių,
stiklinės pupų,
stiklinės pupelių,
stiklinės perlinių kruopų,
poros žiupsnių druskos,
3 lauro lapelių,
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų,
žiupsnelio kmynų sėklų,
grietinės patiekalui pagardinti.

Kaip gaminti

* Kiaulieną supjaustykite gabaliukais, svogūnus – žiedais ir ant nesmarkios ugnies pakepinkite sykiu keptuvėje.

* Užkaiskite puodą, įpilkite maždaug 2-3 l vandens, suberkite išmirkytus žirnius, pupas, pupeles ir kruopas, sudėkite mėsą iš keptuvės ir pamaišydami virkite.

* Bulves ir morką nuskuskite. Bulves supjaustykite gabaliukais, morką sutarkuokite arba supjaustykite. Viską sukratykite į puodą, suberkite prieskonius, druską, išmaišykite ir virkite, kol pupos bus minkštos. Pagardinkite grietine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją