Kepinių receptai – išbandyti, pakavimo idėjos – iš interneto

Jau gerokai prieš Kalėdas Ievos namai pakvimpa gardžiu cinamono aromatu – toks kvapas jai labiausiai asocijuojasi su žiemos šventėmis, be to, universalus prieskonis dažnai naudojamas sausainiams, pyragams ir karštiems gėrimams gardinti. Tokiais vakarais, kai iš orkaitės sklinda viliojantys kvapai, Ieva pagalvoja ir apie tai, kokios dovanos pradžiugintų jos mylimus žmones.

„Kartais dovanas artimiesiems pradedu planuoti gerokai iš anksto, o šiais metais noriu ramiai apgalvoti, ko tikrai reikia ir kas pradžiugins kiekvieną šeimos narį: vengiu atsitiktinių, neapgalvotų pirkinių. Tiek lapkričio pabaigoje, tiek prieš šventes daugelis parduotuvių siūlo tikrai geras nuolaidas, tad tai puiki proga sutaupyti ir nusižiūrėtą daiktą nupirkti kur kas pigiau. Manau, svarbiausia turėti gerą dovanų idėją, tada daug lengviau rasti tai, ką esi numatęs“, – pranešime žiniasklaidai įsitikinusi Ieva.

Tinklaraštininkei visada pasiteisina valgomos dovanos – vien todėl, kad jos tikrai bus suvartotos ir nekels žmogui galvos skausmo, kur ir kaip panaudoti kartais visiškai nereikalingus daiktus: „Aš mėgstu tiek dovanoti, tiek gauti dovanų valgomų siurprizų: dažnai pati kepu močiutėms meduolius ar sausainius, kurie ne tik labai gražūs, bet ir skanūs bei maistingi. Norint origanaliau supakuoti dovanas, įkvėpimo verta paieškoti „Instagram“ ar „Pinterest“ programėlėse. Paskutiniu metu valgomas dovanas vynioju į dailų spalvingą popierių ir dekoruoju pušies šakelėmis – jos suteikia gyvumo, šventiškumo ir pakeičia įprastą dekoracijų kaspiną.“

Saldumynai mažiesiems – iš konditerių rankų

Norinčius savo virtuvėje pabandyti sukurti konditerijos šedevrus ir dar sutaupyti, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva siūlo pasidairyti akcijų miltams, sviestui, cukrui bei įvairiausiems kepinių priedams. Be to, naudinga sekti akcijas ne tik fizinėse parduotuvėse, bet ir elektroninėje prekybos vietoje.

Tinklaraštininkė Ieva Swan kviečia išsikepti burnoje tirpstančių avižinių sausainių – jais pagardinsite švenčių stalą arba dailiai supakuotus galėsite padovanoti artimiesiems. Ieva sako, kad sausainiai ypatingi tuo, jog ingredientų proporcijas galima keisti pagal savo skonį: ji visada deda daugiau riešutų, kuriuos labai mėgsta. Be to, šie sausainiai palankesni sveikatai, nes gaminti be cukraus ir kvietinių miltų.

RECEPTAS

Sausainiams reikės:

220 g avižinių dribsnių;
50 g kokosų drožlių;
50 g saulėgrąžų sėklų;
100 g kedrų, graikinių ar kitų mėgstamų riešutų;
50 g džiovintų vyšnių;
2 kiaušinių;
2 šaukštų šokolado gabaliukų.

Gaminimo eiga:

1. Visus ingredientus sumaišykite su išplaktais kiaušiniais ir kepimo popieriumi ištiestoje skardoje formuokite apvalius sausainius.
2. Juos orkaitėje kepkite apie 12 minučių 220 laipsnių kaitroje.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją