Vakaras prasidėjo įspūdingu šou, kurio metu, skambant grupės Queen dainai „Don‘t stop me now“, Liucina efektingai papuošė svečiams skirtus keksiukus.
Liucina Rimgailė

„Seniai žinojau, kad vieną dieną išleisiu būtent tokių receptų knygą, tačiau, matyt, reikėjo sulaukti tinkamo laiko. Ir tas laikas atėjo, kai mano sūnui Oskarui sukako vieneri. Jo dėka turėjau galimybę šiek tiek atsitraukti nuo kasdienio darbo, kuriam buvau atsidavusi pastarąjį dešimtmetį“, – susirinkusiems pasakojo vakaro kaltininkė.
Visgi, prisipažįsta, auginant sūnų visiškai nuo veiklos atitrūkti nepavyko. Su 2 mėnesių kūdikiu ant rankų Liucina išleido knygą „20 tobulų sūrio pyragų“, baigė konditerijos kursus, na ir parengė dar vieną knygą „Tapk keksiukų karaliene“.
Liucina Rimgailė

„Knyga gimė karštą rugpjūčio mėnesį, kai lauke tvyrojo trisdešimties laipsnių karštis, o mūsų virtuvėje turbūt buvo 45, jei ne 60 laipsnių ir Tadas tai vadino pragaru. Iš tiesų, ši knyga galėjo būti mano pirmoji. Prieš dešimt metų buvau pakviesta į televizijos šou, kur manęs paklausė, kaip pristatyti. Sakiau: bet kaip, tik ne keksiukų karaliene. O laidos rengėjams ta mintis labai patiko, tad tą karūną taip sėkmingai 10 metų ir nešioju ant galvos”, – šypsosi L. Rimgailė.
Į knygą autorė sudėjo receptus, kurie būtų įdomūs, bet nesudėtingi. „Juos ruošdama galvojau apie žmones, kurie negali vartoti maisto gaminių su glitimu, laktoze, nori sumažinti cukraus vartojimą. Labai stengiausi sugriauti mitus, kad gaminys be glitimo, be tradicinių miltų ar cukraus yra neskanus. Tačiau svarbiausias mano tikslas yra parodyti, kad jei aš gaLiu, gali ir Tu“, – sako L. Rimgailė.
Liucina Rimgailė

Čia Liucina atmena, kad gaminti pradėjo nuomojamame bute, kepdama keksiukus senučiukėje orkaitėje perdegusia lempute, kai nesimatydavo nei kepinio spalvos, nei kepimo proceso. Tad rengdama knygą maisto kūrėja stengėsi kuo detaliau aprašyti visą procesą, kad, kaip pati sako, visos ir visi galėtų tapti karalienėmis bei karaliais ir mėgautis kepiniais.
Į naująją knygą Liucina sudėjo 25 keksiukų receptus ir dar pridėjo karamelės receptą – tokį, pagal kurį, tikina, visiems pavyks. Receptai suskirstyti į pogrupius: be glitimo, be kiaušinių ir laktozės, be baltojo cukraus, mažiesiems saldumynų mėgėjams. Receptus papildo patarimai ir vaizdo įrašai, patalpinti po QR kodais. Autorė sako padariusi viską, kad namuose kepami keksiukai visada pavyktų – nesubliukštų, nebūtų kieti ar sausi, o kremas būtų ne tik gardus, bet ir dailiai puoštų nuostabų desertą.
Tadas Rimgaila

Moteris tiki, kad ši knyga skatins pabandyti ir tuos, kurie dar nedrįso gaminti keksiukų: „Nes namai, kvepiantys naminiu maistu, yra patys jaukiausi.“

Knygą Liucina skiria sūnui Oskarui: „Esi nuostabus visomis prasmėmis! Paruošti šį leidinį su tavimi buvo nemenkas iššūkis, bet drauge ir neįkainojamos akimirkos. Sūnau, greičiausiai to neprisiminsi, bet akylai prižiūrėjai, ar viską gerai išplaku, ar gražiai išspaudžiu kremą, ar sugebėsiu viską atlikti viena ranka. Tikiuosi, kad šis leidinys bent iš dalies prilygs tam, koks šviesulys esi ir kokį pozityvumą atnešei į mūsų gyvenimą!“

Na o šventėms Liucina Rimgailė siūlo išsikepti kavos skonio keksiukų su žaviomis kremo kepurėlėmis ir visiems linki kūrybiškų eksperimentų virtuvėje.

Keksiukams reikės:

125 g kambario temperatūros sviesto;
125 g cukraus;
2 didelių kiaušinių;
1 šaukšto tirpios kavos;
3 šaukštų vos vos pašildyto pieno;
125g miltų;
1.5 šaukštelio kepimo miltelių.

Kremui reikės:

300 g maskarponės sūrio;
300 ml grietinėlės;
Apie 70 g cukraus (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

1. Sviestą iki purumo išplakite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vėl gerai išplakite.
2. Kavos miltelius ištirpinkite piene ir įmaišykite į tešlą.
3. Kepimo miltelius suberkite į miltus, o juos įmaišykite į sviesto-kiaušinių masę. Maišykite tik tiek, kad produktai susijungtų.
4. Kepkite 25 minutes, 160 C laipsnių temperatūroje.
5. Kremo komponentus išplakite iki purumo ir papuoškite keksiukus. Viršų galima pabarstyti kakava.

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją