– Papasakokite, kokia mityba vyrauja jūsų namuose?

– Namuose valgome labai paprastai ir labai skaniai. Gal ne visada ypatingai sveikai, tačiau aš manau, kad namuose gamintas maistas visada yra kokybiškas ir geras. Į restoranus visai nebevaikštome. Net su vyru kartais pasikalbame: kai prasidėjus pandemijai užsidarėme, supratome, kad vis tik skaniausia yra valgyti namuose. Vyras vis pasidžiaugia, kad jam pasisekė, jog žmona gamina valgyti. Negalėčiau pasakyti, kad be proto mėgstu tai daryti, bet aš esu toks žmogus, kuriam malonu daryti malonumą kitiems. Ir aš matau, kaip mano gamintas maistas džiugina šeimą. Tad, kaip sakoma, iš to noro jais rūpintis, lepinti, aš gaminu valgyti ir daug.

Mano vyras į vietą virtuvėje nepretenduoja, tačiau paskutiniu metu jis pradėjo domėtis kepimu ant griliaus ir šis naujas pomėgis džiugina ne tik jį, bet ir mane. Virginijus ieško patiekalų, perka receptų knygas, domisi maisto gaminimu ir labai sparčiai tobulėja.

– Būna, kad šeimoje kiekvienas valgo skirtingą maistą. O kaip pas jus?

– Visi kartu valgome tuos pačius patiekalus. Žinau, ką visi mėgsta, tad tai ir stengiuosi gaminti. Mano vyras alergiškas laktozei, tad mūsų šaldytuve niekada nerasite tokių pieno produktų. Mudvi su dukra prie to prisitaikėme ir nei pieno, nei sūio su laktoze nepasigendame. Visa šeima valgome daug mėsos, daug daržovių, mažiau mėgstame vaisius. O kai norisi cukraus, nevengiu iškepti šeimai pyragą. Va, prasidėjo rudens sezonas ir turbūt kas antrą vakarą namuose – obuolių ar kriaušių pyragai.

– Ar pasiseka visiems kartu susėsti prie stalo?

– Mes visi kartu vakarieniaujame. Ryte keliamės skirtingai: dukra anksti išskuba į mokyklą ir, kaip pati sako, jos organizmas dar miega, tad aš jai į mokyklą suruošiu gausią priešpiečių dėžutę. Esame nusivylę maitinimu mokykloje, tad dukrai suruošiu tiek maisto, kad jai užtektų iki pat pavakarės – po mokyklos dukra važiuoja į šokių pamokas. Ji mėgsta juodą duoną, namuose virtą vištieną, daržoves.

Mes su vyru pusryčiaujame kartu ir mums patinka pavalgyti sočiai: kone kiekvieną rytą valgome įvairiai paruoštus kiaušinius, labai mėgstame avokadus.

O vakare, tradiciškai apie 6 valandą, jau visi sėdame prie stalo. Kai tik dukra grįžta, stalas jau būna padengtas ir vakarienė garuoja. Kartu vakarieniaudami pasikalbame ir apie praėjusią dieną.
Mėgstame labai įvairių virtuvių patiekalus – nuo lietuviškos iki itališkos: vištieną, blynus, pastą, daržovių salotas. Visada gaminu tik tai dienai, tad kiekvieną vakarą lepinamės vis kitu patiekalu. Nemėgstu šildyto maisto – manau, kad jis praranda tiek skonines, tiek vertingąsias savybes. Geriau gaminti po mažiau, bet valgyti įvairiai.

Mūsų šeima myli maistą, todėl mums patinka valgyti įvairiai, skaniai ir, kas dar labai svarbu – gražiai. Tarkime, net bulviniai blynai pas mus atrodo kaip restorane – mėgstu juos gražiai patiekti su lašiša, varškės padažu.

– Ir kaip jums pavyksta išsaugoti liekną figūrą?
– Aš esu tokia liekna, kad žmonės mano, jog nieko nevalgau. Nieko panašaus: valgau viską – ir tuos pačius bulvinius blynus. Tik man nereikia visos lėkštės – pasisotinu nuo poros blynukų. Ir labai mėgstu pasilikti vietos desertui, tarkime, pyragui su arbata. Tad stengiuosi valgyti visko po truputį, nepersivalgyti – manau, šitos taisyklės laikydamasis bene kiekvienas gali būti lieknas.

Mano pusryčiai gana vėlyvi – apie 10 valandą ryto, o vakare jau po 7 val. nebenoriu valgyti. Tokiu būdu mano organizmui natūraliai susidaro protarpinis badavimas – maždaug 15 valandų tarpas. Organizmas jau taip įprato ir, manau, tai taip pat suteikia stabilumo svoriui. Man toks režimas tinka, aš gerai jaučiuosi, einu miegoti lengva, neapsunkusi ir gerai pailsiu.

– Ne kartą paminėjote vištieną – pirmenybę skiriate šiai mėsai?

–Vasaros metu ant grilio kepėme ir raudoną mėsą. Tačiau rudens, žiemos sezono metu dažniau renkamės vištieną, jautieną arba veršieną.

– Kaip kinta jūsų valgymo įpročiai, kai ateina labiau įtemptas metas – tarkime, ruošiantis kolekcijos pristatymui?

– Gyvenime esu turėjusi mitybos nukrypimų ir tada supratau, kad tai prie gero nepriveda. Tai būdavo tais ankstesniais laikais, kai rengdavau gyvus kolekcijos pristatymus. Išgyvendavau begalinį stresą, dienomis nevalgydavau, patirdavau organizmo išsekimus. Galiausiai supratau: arba aš reikalinga darbui ir šeimai sveika, arba nerengiu jokio kolekcijos pristatymo. Tada ir atėjo suvokimas, kad sveikata yra svarbiausia, ji lemia ir gyvenimo sėkmę.

Dabar aš gyvenu pakankamai ramų gyvenimą, tiek darbe, tiek šeimoje viskas vyksta harmoningai, gana seniai beturėjau tokių stresinių dienų, kad nebūtų apetito arba neliktų laiko pavalgyti. Šiandien labai rūpinuosi savo sveikata, reguliariai valgau ir šiuo metu jaučiuosi labai sveika, laiminga, harmoninga – tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

– Kam skirta prieš kelias savaites jūsų pristatyta kolekcija?

– Per metus pristatau po dvi kolekcijas: pavasario ir vasaros bei rudens ir žiemos. Mano kūrybą veikia aplinka. Tai, kaip jaučiuosi, kokia yra mano psichologinė būsena, labai atsispindi ir kolekcijose. Tad šita kolekcija yra ramybė, harmonija, vientisumas, dominuoja šviesios spalvos ir visa tai sufleruoja, kad ir aš pati jaučiuosi rami, mano gyvenimas nuspalvintas šviesiomis spalvomis. Tai – lengva klasika, kur vyrauja vientisumas ir aiškumas. Klientai jau tai pastebėjo ir labai teigiamai įvertino mano kolekciją.

Du receptai

Paprašius pasidalinti savo firminiu receptu, Diana pasiūlė sūrio pyragą: „Sujungusi kelis receptus gavau nuostabų sūrio pyragą be laktozės. Labai daug žmonių turi laktozės netoleravimo problemą – jų netrūksta ir mūsų aplinkoje. Tad, tikiuosi, šis pyrago receptas daugeliui bus aktualus ir, žinoma, labai skanus.

Sūrio pyragas be laktozės

Reikės:
• sausainiai (Gaidelis): 400 g
• sviestas be laktozės: 160 gr
• kreminis sūris be laktozės: 500 g (Aš naudoju “Rama” kibireli)
• grietinė be laktozės: 200 g
• cukrus: 170 g
• kvietiniai miltai: 2 valg. šaukštai
• kiaušiniai: 4 vnt. (M dydžio)

Gaminimas

* Sutrupiname sausainius iki miltų konsistencijos ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Suberiame gautą masę į apvalią kepimo formą, pirštais suformuojame ploną padą su krašteliais. Pašauname sausainių padą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.

* Tuo metu ruošiame sūrio masę. Kreminį sūrį sumaišome su grietine, cukrumi bei miltais. Įspaudžiame šlakelį šviežių citrinų sulčių. Po viena įmaišome kiaušinius iki vientisumo.

* Kai iškepa sausainių padas, supilame gautą sūrio masę ir vėl kepame 160 laipsnių orkaitėje apie 40-60 minučių. Iškepusio pyrago šonai turi būti tvirti, o vidurys – drebantis.

* Atvėsintą pyragą puošiame kaip tik širdis geidžia. Aš verdu karamelę ir barstau migdolų drožlėmis. Man asmeniškai pyragas skaniausias kitą dieną, nes susidraugauja padas ir varškė.

Legendinės vištienos salotos

Draugai ir artimieji šias salotas vadina legendinėmis. Jos – it privalomas šventės ar draugų susibūrimo atributas. Ir, beje, šios salotos nuo stalo dingsta pirmosios.

„Kažkada ją gaminau su razinomis, bet kadangi vaikai jų negali pakęsti, razinas pakeičiau saldžiais kukurūzais. Jei atvirai, man skaniau su razinomis, nors ir pati jas neypatingai mėgstu. Tačiau šiai mišrainei razinos suteikia tikrai išskirtini skonį.

Reikės:
vištienos krūtinėlės,
ryžių – man skaniausi basmati,
šviežio agurko,
marinuoto agurko,
saujelės razinų arba saldžių konservuotų kukurūzų,
konservuotų žaliųjų žirnelių,
majonezo,
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį,
kedro riešutų apibarstymui.

Gaminimas

* Orkaitėje iškepu vištienos krūtinėlę (marinuokite, kaip jums patinka), pjaustau mažais kubeliais.
Išverdu ryžius.

* Vištieną, daržoves supjaustau kubeliais, beriu į ryižius, suberiu žirnelius be skysčio, apibarstau prieskonoiais ir uždėjusi majonezo viską išmaišau.

* Rekomenduoju labai užimtoms šeimininkėms, nes dvi dienas bus ka valgyti ir vaikams, ir tėveliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją