Neseniai atnaujintame „Šimtmečio“ parke vyks „Masterclass“ virtuvės šefų, kitų maisto gamybos ir mitybos specialistų rengiamos pamokos, bus organizuojami įvairūs konkursai ir kitos pramogos, o vakare atvykusiuosius linksmins gyvos muzikos koncertai, rašoma pranešime žiniasklaidai. Vytauto gatvėje išsidėstys mugė, kurioje įsikurs maitinimo įstaigos bei prekybininkai – joje bus galima įsigyti tiek maisto, tiek amatininkų dirbinių, tiek įvairių kitų prekių.

„Mūsų tikslas – ir plėsti lankytojų žinias, ir kartu paskatinti juos dar labiau domėtis maisto kultūra“, – teigė renginio prodiuseris, kūrybinės agentūros „4Room“ įkūrėjas ir kūrybos vadovas Erikas Kundreckas.
Maisto renginius jis organizuoja nuo 2014 m. „Pirmiausiai prekybos centre „Urmo miestelis“ suorganizavome itin daug lankytojų sutraukusią kepsnių kepimo šventę „Grilinam urmu“, o dar kitais metais gimė maisto festivalis „Skanaus“, jis du metus iš eilės vyko Kauno Rotušės aikštėje“, – kalbėjo jis.

Šiemet festivalį buvo nuspręsta atgaivinti ir iš Kauno perkelti į Garliavą – tai daryti pasiūlė Kauno rajono savivaldybė, apsiėmusi globoti renginį. „Kauno rajone gausu kokybiškų renginių. Daugybė miestelių aplink Kauną turi savo renginius, pavyzdžiui, Raudondvaryje jau daug metų rengiami vyno renginiai, Kulautuva garsėja savo bardų festivaliu, Zapyškis – aitvarų švente. Džiaugiamės, kad buvome pakviesti organizuoti šią šventę Garliavoje ir taip prisidėti prie Kauno rajono kultūrinio gyvenimo“, – paaiškino E. Kundreckas. Prie organizavimo t. p. prisijungė Garliavos kultūros ir sporto centras.

Renginys prasidės penktadienį po pietų ir tęsis iki sekmadienio pavakario. Scenoje visas tris dienas vyks edukacinė ir pramoginė programa. Be to vakarais čia vyks koncertai – penktadienį pasirodys Lotynų Amerikos įkvėptą muziką grojantys „Los Secretos de Pablo“, o šeštadienį - indie popgrupė „Sisters On Wire“, be to vakarinę programą tądien užbaigs įspūdingas lazerių šou.

Beje, pagrindinę festivalio dieną, šeštadienį, renginyje planuojama surengti barbekiu turnyrą. Šis turnyras skirtas tiek profesionalams, tiek mėgėjams – norinčias jame dalyvauti komandas organizatoriai kviečia registruotis jau dabar. Turnyro metu t. p. vyks susitikimai su barbekiu besispecializuojančiais virtuvės šefais, iš jų bus galima sužinoti daugybę kepsnių ruošimo paslapčių. Po turnyro svečiai bus kviečiami drauge gaminti skulptūrą iš maisto.

Pasak turnyrą organizuojančio Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento Aurelijaus Bagočiūno, tokio tipo renginiai mūsų šalyje labai reikalingi. „Mūsų gastronomija dar tik žengia į tą lygį, kai maistą pradedame laikyti ne tik energijos šaltiniu, bet ir menine išraiška. Maistas puikiai atspindi šalies kultūrą, joje atsispindi ir žmonių charakteris, ir net geografinis reljefas, todėl maisto kultūra yra ir be galo įdomi, ir svarbi“, – sakė jis.
Renginį ves televizijos ir renginių vedėja Indrė Kavaliauskaitė bei Iliuzionistas Rokas Bernatonis. Jie ir patys surengs neilgus pasirodymus – Indrė renginyje organizuos šokių „fleshmob‘ą“, o Rokas parodys naujausią savo triukų programą.

Beje, abu vedėjai patys yra pagarsėję gurmanai. I. Kavaliauskaitė dievina Italijos virtuvę: niekuomet nepraleidžia progos apsilankyti itališkame restorane, o ir pati bent kartą per savaitę gamina kokį nors itališką patiekalą. O Rokas negali apsieiti be jūrų gėrybių: krevečių, krabų ir moliuskų. Renginio metu su lankytojais jie pasidalins geriausiais savo išbandytais receptais.

Visas tris renginio dienas veiks mugė. Joje dalyvaus prekybininkai, suvažiavę iš visos Lietuvos, bus ir svečių iš užsienio.
„Kiekvienas tikrai ras ką veikti – nuo profesionalo iki maisto mėgėjo, nuo suaugusiojo iki vaiko“, – žadėjo E. Kundreckas.

Įėjimas į renginį – nemokamas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją