– Kas kiekvienais metais jus skatina prisijungti prie šios šventės?

– Tai unikalus renginys, kupinas optimizmo, grožio ir elegancijos, – savotiška pasaka, lyg ir karnavalas, lyg ir priminimas apie gražias senųjų laikų tradicijas.

– Ar jums asmeniškai tai romantiškas piknikas, ar draugų susibūrimo vieta?

– Draugų susibūrimo vakaras virto vienu romantiškiausių įvykių mano gyvenime – pernai, pirmąkart dalyvaudama, renginyje sutikau savo vyrą. Į šventę turėjo eiti mano draugė, bet jos planai pasikeitė ir ji pasiūlė pėdinti su jos bičiule. Toji bičiulė atostogaudama persišaldė ir nebegalėjo dalyvauti šventėje. Padėtį išgelbėjo dar kitas draugas: jis sutiko tapti mano stalo kompanionu – ir štai, mes jau metai kartu... Nekantraudami laukiame šiųmetės „Baltosios vakarienės“, kad atšvęstume mūsų metines.

– Tobula apranga šiai šventei ir kur jos ieškoti?

– Balta, balta ir balta. Kuo įmantriau, tuo įdomiau. Bet, manau, jog kuklūs balti marškiniai taip pat atrodys tinkamai. Pūstų princesės tipo suknelių nemačiau, bet vėlgi – niekas nesakė, kad negalima! Originalumas visur įdomus, o gero skonio niekas neatšaukė... Pernai palaidinukę pirkau iš vieno prekybos centro Vilniuje, o prabangias baltas kelnes radau „Humanoje“ už 4 eurus – bankrutuoti dėl aprangos nebūtina, reikia tik šiek tiek laiko ir noro paieškoti.

– Kokios stalo dekoracijos gražiausiai atrodo šventės metu?

– Svarbiausia – ne plastikas! Kokybiški indai, stalo įrankiai, staltiesėlės, žvakidės atrodys puikiai. Truputis aukso ar sidabro blizgesio, graži gėlė mažoje vazelėje – štai ir viskas... Man labai patinka kėdžių užvalkalai. Svarbu nepamiršti baltų servetėlių, kad galėtumėte drauge su visais pamosuoti. Dera turėti omenyje, kad viską teks atsinešti patiems, įskaitant stalą, kėdes, indus, staltieses ir maistą. Visa tai reikės nešti iš susitikimo taško į slaptąją įvykio vietą. Patyrę dalyviai susipakuoja daiktus į nedidelį vežimėlį ir elegantiškai, nebraukdami prakaito, sau keliauja.

– Koks maistas labiausiai pasiteisino ir ką patartumėte imti nežinantiems?

–Mes pernai užsisakėme maistą iš restorano – tokia galimybe pasirūpino organizatoriai. Maistas buvo puikus, tikrai rekomenduoju, bet šiemet bandysime atsinešti savo užkandžių. Svarbiausia nepamiršti geros nuotaikos!

– Kiek metų jau dalyvaujate šioje šventėje?

– Šiemet bus mano antroji – ir tikrai ne paskutinė – šventė.

Vesta Marčiulionienė

– Kas kiekvienais metais Tave skatina dalyvauti šioje šventėje?

– Laukimo džiugesys, su švente susijusi paslaptis, o labiausiai – vienminčių draugų kompanija, nusiteikusi švęsti draugystę.


– Ar Tau asmeniškai tai romantiškas piknikas, ar draugų susibūrimo vieta?

– Meilė ir draugystė viena kitai neprieštarauja. Švęsti, kad turime draugus ir mylimuosius, išreikšti dėkingumą, visada verta.

– Tobula apranga šiai šventei ir kur jos ieškoti?

– Aš perku tik internetu. Šis būdas nebūtinai tiks tiems, kas mėgsta vaikščioti po parduotuves. Vyrams reikalingi trys pagrindiniai dalykai – balta patogi avalynė, baltos kelnės ir balti marškiniai, visa kita – fantazijos reikalas.

Aksesuarais reiktų rūpintis iš anksto, nes rasti tinkamą baltą diržą, petnešas, akinius, liemenę ar kitus išskirtinius aksesuarus užtrunka. Kiekvienas vyras turi kažką, kas jam tinka, svarbu nepersistengti su kiekiu. Moterims rekomenduočiau tik vieną dalyką – patogius batus. Patogi avalynė negali sugadinti puošnaus rūbo, o nepatogus apavas tikrai gali numušti ūpą.

– Kokios stalo dekoracijos gražiausiai atrodo šventės metu?

– Gyvos gėlės aukštose vazose, žvakidės, stalo apšvietimas lemputėmis.

– Koks maistas labiausiai pasiteisino ir ką rekomenduotum imti nežinantiems?

– Vieno kąsnio užkandžiai, kompaktiškai supakuoti ir paruošti valgyti desertai, tartarai, sašimiai (pvz., stikliniuose indeliuose), daržovių šiaudeliai, sūris.

– Kiek metų dalyvauji šioje šventėje?

– Šiemet bus ketvirtas kartas.

Simona Burbaitė

– Kelinta šiais metais jums bus „Le Dîner en Blanc“?

– Šiemet bus jau penkta nuostabi mano „Le Dîner en Blanc“! Vis negaliu atsigrožėti šia vakariene ir visu renginiu. Nuostabaus grožio prancūziška vakarienė man yra vienas laukiamiausių ir fotogeniškiausių metų renginių! Kiekvieną kartą ten būdama jaučiuosi patekusi į magišką vietą.

– Kas labiausiai žavi šiame renginyje?

– Visame „Baltosios vakarienės“ pasiruošimo procese tiek žavesio: iki paskutinės minutės nežinai, kur viskas vyks, pats turi atsinešti stalus, kėdes, baltas staltieses, pasirūpinti stalo dekoracijomis, vaišėmis ir, žinoma, balta apranga! Pasiruošti šiai vakarienei tikrai reikia laiko, tačiau be pastangų, matyt, nebūtų ir puikaus rezultato bei šventės.

– Ką patartumėte vis dar svarstantiems, ar dalyvauti?

– Jei dar niekada neteko dalyvauti šiame renginyje – labai rekomenduoju. Pamatysite – nespėjus praeiti vakarienei, su nekantrumu jau lauksite kitų metų!

Registracja į vakarienę vyksta iki rugpjūčio 15 d. 23:00 val. Suskubkite!
https://register.dinerenblanc.com/vilnius/lt/register?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją