„Šį šokoladinį pyragą su vyšniomis kepiau savaitgalio pasilepinimui – norėjosi kažko skanaus, bet greitai, paprastai ir lengvai pagaminamo. O kadangi šokoladiniai ir kakaviniai desertai mūsų šeimoje turi pasisekimą, tad ir šis sulaukė puikių įvertinimų“, – šypsosi tinklaraštininkė iš Kauno.

Kristinai visada labai įdomu išbandyti ir paragauti vis ką nors naujo, sveikesnio ir įdomesnio. Todėl nors šeimoje ir nėra glitimo netoleruojančių asmenų, ji stengiasi sugalvoti ir pagaminti sveikesnį ar sveikatai naudingesnį desertą.

„Šį pyragą tikrai galima rekomenduoti glitimo netoleruojantiems ar žmonėms, kurie mėgsta sveikesnius, mažiau kalorijų turinčius desertus. Beje, cukraus galima visai nedėti į šį pyragą“, – rekomenduoja K. Naturjevienė.
Pasiteiravus, ar namiškiai vertina naujienas virtuvėje, moteris atsako: „Tuščia pyrago lėkštė – pats geriausias įvertinimas! Dar tikėjausi pyrago pasilikti prie rytinės kavos, bet, deja...“

Maisto tinklaraštininkė atskleidžia, kad rūgščiai saldus desertas turbūt yra pats tobuliausias ir populiariausias derinys desertų pasaulyje. Todėl, neabejoja – rūgštokos vyšnios ir šokoladinis saldumas visada sulauks pasisekimo.

Na o jei nėra vyšnių, galima šį pyragą kepti ir visai be uogų – tikrai gardu. Vis tik, jei norisi kažką įkomponuoti, puikiai tiks ir kitos mėgstamos uogos – šilauogės, avietės ar net vaisių gabalėliai.

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Tai lengvai pagaminamas ir labai gardus šokoladinis pyragas. Pyragas ne tik be miltų, bet ir be riebalų! Saldumo pyragui suteikia bananai, bet kadangi Kristina sugalvojo kepti su vyšniomis, tai kelis cukraus šaukštus įdėjo.

Reikės:
2 bananų
2 kiaušinių
40 g kakavos
1 šaukštelio kepimo miltelių
150 g vyšnių be skysčio (naudojau šaldytas)
2 šaukštų cukraus (nebūtinai)
90 g juodojo šokolado

Kepimo forma – 20 cm skersmens

Kaip gaminti:

* Šaldytas vyšnias atitirpinu, dedu į sietelį, kad nubėgtų visas skystis. Kol vyšnios “sausinasi” paruošiu tešlą.

* Du sunokusius bananus nulupu, supjaustau (sulaužau) ir dedu į dubenį.

* Ant bananų beriu 40 g kakavos, 2 šaukštus cukraus (galima jo nedėti).

* Dedu šaukštelį kepimo miltelių, įmušu 2 kiaušinius – viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

* Į paruoštą tešlą verčiu vyšnias (be skysčio), sumaišau – pyrago tešla paruošta.

* Imu kepimo formą atsegamais kraštais (20 cm skersmens). Kepimo popieriumi iškloju kepimo formos dugną ir kraštus.

* Pilu visą pasiruoštą tešlą į kepimo formą, tolygiai paskirstau tešlą formoje.

* Šaunu pyragą į įkaitintą 170C orkaitę, kepsiu 45-50min – viršus apačia be vėjelio.

* Kol kepa pyragas, peiliu susmulkinu 90 g juodojo šokolado.

* Iškeptą pyragą išimu iš orkaitės. Kol pyragas karštas, beriu susmulkintą šokoladą ant pyrago viršaus ir tolygiai paskirstau. Šokoladas išsilydo ir gražiai padengia pyrago paviršių.

* Dabar reikia palaukti, kol pyragas atvės (arba bent šiek tiek pravės).

* Atvėsusį pyragą išimu iš kepimo formos, nuimu kepimo popierių nuo pyrago šonų, dugno ir perkeliu ant didesnės lėkštės.

* Papuošiu pyragą šviežiomis uogomis – nors tai visai nebūtina. Pjaustau ir ragauju.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją