Šiais metais Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos VIII-ąjį kartą organizuojamiems gastronominiams konkursams suteiktas Vilniaus miesto savivaldybės globojamo renginio statusas.

Konkursų metu siekiama atrasti naujus talentus bei ugdyti profesionalus, norinčius pasisemti gastronominės patirties, atskleisti meistrystę, pademonstruoti sukauptus įgūdžius ir nustebinti tarptautinę vertinimo komisiją, draugus, gurmanus bei maisto entuziastus.

Konkursinius patiekalus vertina sertifikuoti teisėjai iš Estijos, Latvijos, Švedijos, priklausantys pasaulio virtuvės šefų asociacijai (WorldChefs – The World's Association of Chefs Societies). Dėmesys skiriamas profesionaliam paruošimui, skirtingų gamybos technikų panaudojimui, moderniam šiuolaikiškam pateikimui, skoninėms savybėms, jų suderinamumui. Taip pat vertinama švari, tvarkinga darbo vieta.

„Konkursas, kad ir koks jis bebūtų – tarptautinis ar vykstantis šalies viduje, yra visų pirmą kova su vidiniu „aš“ bei nenumaldomai lekiančiu laiku. Kai atrodo, tiek daug norėtum padaryti, tačiau sekundės nenumaldomai lekia artėdamos link lemtingo serviso, kai viskas, ką žinai, moki ir gali, nugula keliose lėkštėse. Tos kelios lėkštės ir yra tavo žinių bei įgūdžių patikrinimas. Skonis, spalvos, formos, kvapas, inovacijos, technikos – tai tik keli vertinimo kriterijai, kurie nuspręs, kas gi taps geriausiu. Ar tai lengvas kelias? Tikrai ne, tačiau tik keliaujant juo, darant klaidas ir mokantis iš jų mes galime tapti stipresniais ir labiau savimi pasitikinčiais. Kiekvienas konkursas lyg egzaminas, kuriam praėjus sakai „pagaliau, daugiau niekad“, tačiau emocijoms nuslūgus vėl ir vėl pradedi ruoštis ir keliauji toliau aukštai iškelta galva link kito egzamino tol, kol pajunti vidinę ramybę ir stovi ant aukščiausios pakylos“, – konkursine patirtimi dalinosi Asociacijos Prezidentas, WorldChefs sertifikuotas teisėjas Jaroslav Orševski.

Nacionaliniai virtuvės šefų ir jaunųjų virėjų konkursai – tai pradinis startas, ruošiantis į sudėtingesnius pasaulio kulinarijos čempionatus, varžantis su virtuozais Liuksemburge, Vokietijoje ir kitose šalyse.

Kūrybiškiausius, drąsiausius, nebijančius iššūkių, patyrusius Lietuvos virtuvės šefus ir Jaunuosius virėjus iki 26 m. kviečiame registruotis ir išmėginti jėgas (anketas rasite www.lvvk.lt tinklapyje).

Konkursai „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas 2022“ ir „Geriausias Lietuvos Virėjas 2022“ vyks tarptautinės parodos „Taste Vilnius HoReCa 2022“ metu, š. m. lapkričio 3–5 d. parodų centre „Litexpo“, Laisvės pr. 5, Vilniuje.
Vertinimo komisija

„Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas“ ir „Geriausias Lietuvos Virėjas“ nugalėtojai:
2003 m. „Geriausi Metų Virėjai“ (I v. Aldona Gečienė ir Božena Sadovskaja),
2005 m. „Jaunieji Virėjai“ (I v. Darius Dabrovolskas ir Tomas Rimydis),
2009 m. „Geriausias Jaunasis Virėjas“ (I v. Remigijus Januška),
2010 m. „Geriausias Lietuvos Virėjas“ (I v. Deivydas Praspaliauskas),
2011 m. „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas“ (I v. Natas Beriozovas),
2012 m. „Geriausias Lietuvos Virėjas“ (I v. Justinas Misius),
2014 m. „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas“ (I v. Pavel Koncejalov),
2014 m. „Geriausias Lietuvos Virėjas“ (I v. Deivydas Praspaliauskas),
2016 m. „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas“ (I v. Ignas Višinskas),
2016 m. „Geriausias Lietuvos Virėjas“ (I v. Jevgenij Volkov),
2018 m. „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas“ (I v. Jonita Šeščilaitė),
2018 m. „Geriausias Lietuvos Virėjas“ (I v. Justinas Misius).
Geriausias Lietuvos virėjas Justinas Misius
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją