Prieš šio šeštadienio laidą apie daržininkavimą ir skaniausių patiekalų iš vasariškų daržovių gaminimą pasikalbėjome su „Delfi Diena“ laidos vedėja Kristina Pocyte, kuri ne tik žino ne vieną virtuvės gudrybę, bet ir turi patarimų tiems, kurie dar tik svarsto pradėti daržoves auginti savarankiškai.

„Ridikėliai – viena skaniausių pirmųjų pavasario daržovių, kurios džiugina ir visą vasarą. O jų ir patiems užsiauginti taip paprasta! Visada labai laukiu, kada jų jau bus galima ragauti iš savo lysvės, nes jų skonis nesulyginamas su tais, kurių galima nusipirkti parduotuvėje. Ir man jie skaniausi! Tiesiog kaip užkandis.

Ragaujant ridikėlius vienus be jokių pagardų atsiskleidžia jų traškumas ir tikrasis skonis, bet mielai jų dedu ir į salotas ar kaip vaikystėje pagardinus druska ir pipirais tiesiog maišau su grietine ir svogūnų laiškais“, – pasakojo žinoma žurnalistė.

Kristina Pocytė

Kristinos pasiteiravus, kurie ridikėliai gaminimui tinka labiausiai, ji nedvejodama savo simpatijas atidavė raudoniesiems, kurie dažniausiai atsiduria ir jos pirkinių krepšelyje einant į turgų. „Tiesa, kartais gamindama mėgstu panaudoti ir didelį baltą ridiką. Jis būna daug spalvingesnio skonio nei mažieji, o kartais ir pakeičia pavasarį dar itin brangius pirmuosius agurkus.

Šį ridiką valgau su įvairiomis salotomis, o supjausčius šiaudeliais ir prieš patiekiant dedu ir į sriubas, kad išliktų traškūs. Taip pat kartais tiesiog tarkuoju su tarka ir pagardinu šaukšteliu grietinės“, – išdavė puikiai gaminanti „Delfi TV“ laidų vedėja.

Juokaudama Kristina sako, kad geriausias receptas gaminant ridikėlius yra tiesiog rauti juos tiesiai iš lysvės, nuplauti ir skanauti niekuo nepagardinus. Juk tik vasarą galime mėgautis čia pat užaugintomis skaniausiomis daržovėmis! Kartu K. Pocytė primena, jog valgomas ne tik pats ridikėlis, tačiau ir jo lapai, todėl neretai pirkdama juos turguje ji paprašo, kad pardavėjas nenuplėštų lapų, o tuomet jais pagardina salotas, kuriose visuomet būna ir smulkintų ridikėlių.

„Dar vienas būdas gardžiai pasigaminti ridikėlių lapus yra susmulkinti juos, įtarkuoti kietojo sūrio, įberti riešutų druskos ir viską išmaišyti su šlakeliu aliejaus. Taip gausite skanią ir vasarišką užtepėlę, kurią galima puikiai ragauti užtepus ant riekelės duonos“, – pataria „Delfi Diena“ vedėja.

„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptas“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 11.00 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją