„Mamos diena man pirmiausia siejasi su gėlėmis. Juk ne be reikalo vaikystėje mamoms dainuodavome „Tau, mano mamyte, pirmieji, pirmieji žiedai“. Visuomet pirmą gegužės sekmadienį stengiuosi mamą nustebinti pievoje skintų gėlių ar vazonėlyje augančių gėlių žiedais.

Priešingai nei mano tėtis, mama nėra smaližė, tad šią dieną nereikia sukti galvos, ką saldaus ir skanaus pagaminti, bet net ir dovanojant gėles galima tai padaryti ne tik gražiai, bet ir skaniai. Juk galima puokštę papuošti braškėmis ar kitomis uogomis, o galbūt net surišti puokštę tiesiog iš vaisių, tik papuošiant keliais gėlių žiedais. Galima puokštę rišti ir iš petražolių, svogūnų laiškų, krapų ar kitų žalumynų ryšūlėlių arba padovanoti kompoziciją vazone, kuri džiugins visą vasarą ir bus ne tik graži, bet ir naudinga“, – pasakojo televizijos laidų vedėja K. Pocytė ir pridūrė, kad puikia dovana gali tapti ir į vazoną susodinti bazilikai, petražolės, raudonėliai, mairūnai ar kiti mėgstami mamos prieskoniai. Šalia jų galima priderinti ir žydinčią gėlę ar svyrančią braškę, kuri papuoš visą kompoziciją.

Prisiminusi vaikystę Kristina sako, kad kaip ir daugelis vaikų šią dieną stengdavosi mamą apdovanoti savo rankomis pagaminta atvirute. Nors šiandien ji turi ne tik žurnalistinį, bet ir meninį išsilavinimą, pasak laidų vedėjos, vaikystėje tie piešiniai buvo kreivi, tačiau labai nuoširdūs.

„Atvirutes padarau ir dabar: ir piešiu, ir klijuoju. Kiekvienam rekomenduočiau pabandyti tai padaryti ir kaip vaikystėje pabandyti pačiam pagaminti atvirutę mamai. Juk visai nesvarbu jei kažkas bus kiek kreiva ar ne taip tobula, kaip norėtųsi. Mamos tikrai įvertins nuoširdumą, meilę ir visas pastangas. O ši diena ir yra tokia, kai mes vėl, nesvarbu, kiek metų mums būtų, tampame tik vaikais ir visą savo meilę dovanojame savo mamoms“, – kalbėjo „Delfi TV“ laidų vedėja.

Pasiteiravus, koks patiekalas geriausiai tiktų šią dieną, pašnekovė užsiminė, jog tai laikas, kuris kvepia pavasariu, o būtent jį ir primena įvairios uogos, todėl galima pagaminti spalvingą želė desertą bei papuošti jį uogomis ar sluoksniuoti su maskarpone. „Mamos diena juk kupina džiaugsmo ir spalvų, tad ir gaminamuose desertuose tai turi atsispindėti“, – sakė žurnalistė.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptai“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 11 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją