Virtus kiaušinius rekomenduojama suvalgyti per kelias dienas, tad maisto gamybos ekspertė dalijasi keliais lengvai pagaminamais patiekalų receptais, kuriems prireiks po švenčių likusių margučių.

Kokius margučius naudoti maistui?

Brigita Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ Maisto departamento gamybos direktorė, atkreipia dėmesį, kad iškart nesuvalgytus virtus kiaušinius dar kelias dienas galima naudoti kaip ingredientą kituose patiekaluose. Svarbu nelaikyti virtų kiaušinių ilgiau nei 3 paras.

Virti kiaušiniai

„Po Velykų dažniausiai lieka nesuvalgytų margučių, kuriuos vis dar galima paversti gardžiais patiekalais bei užkandžiais. Tiesa, maistui patartina naudoti natūraliomis priemonėmis arba valgomaisiais dažais margintus kiaušinius. Jeigu margučiai dažyti sintetiniais dažais – svarbu įsitikinti, kad lukštas neįtrūkęs, kiaušinio baltymas nenusidažęs. Užsilikusius virtus kiaušinius paprastai reikėtų suvartoti per 1–2 paras, o gerai išvirtus kiaušinius – jeigu lukštas neįskilęs, šaldytuve galima saugoti iki 3 parų“, – pataria B. Baratinskaitė ir dalijasi pora lengvų receptų, kaip po Velykų likusius virtus kiaušinius sumaniai panaudoti gardžiuose patiekaluose.

Paprasta ir gardu: lašišos ir kiaušinių salotos

Reikės: smulkiai pjaustytos sūdytos lašišos, kelių kietai virtų kiaušinių, didesnio raudonojo svogūno, pusės ilgavaisio agurko arba kelių šviežių trumpavaisių agurkėlių, keleto svogūnų laiškų, žiupsnelio krapų pagardinimui, pusės pakelio graikiško jogurto, kelių šaukštų mėgstamo majonezo, raudonosios paprikos miltelių, šviežios citrinos.

Gaminame: dideliame inde šaukštu gerai išmaišykite graikišką jogurtą, majonezą, raudonosios paprikos miltelius, įspauskite citrinos sulčių ir įberkite žiupsnelį smulkia tarka sutarkuotos citrinos žievelės. Į atskirą indą sudėkite sūdytos lašišos gabalėlius, smulkiai pjaustytus kiaušinius, smulkiai supjaustytą svogūno galvą bei pusę ilgavaisio agurko. Įberkite supjaustytus svogūno laiškus bei krapus. Į pastarąjį indą supilkite graikiško jogurto padažą. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir viską palengva išmaišykite. Salotas galima patiekti ant skrebučio ar įsuktas į romaninės salotos lapus. Skanaus!

Kai norisi užkąsti: kreminis kiaušinių sumuštinis

Reikės: 6 kietai virtų kiaušinių, pusės pakelio sviesto, vieno arbatinio šaukštelio garstyčių, pusės arbatinio šaukštelio smulkintų juodųjų pipirų, pusės puodelio mėgstamo majonezo, jeigu norite daugiau pikantiškumo – pridėkite kaparėlių, 12 viso grūdo duonos riekelių.

Gaminame: stambiais kubeliais supjaustykite kiaušinius ir suberkite juos į didesnį indą. Pagardinkite majonezu, druska, garstyčiomis ir viską gerai išmaišykite. Įberkite pipirų, kaparėlių ir vėl išmaišykite. Paskrudinkite duonos riekeles. Ant vienos šiltos duonos riekės užtepkite sviesto, uždėkite keletą šaukštų kiaušinių salotų ir uždenkite kita duonos riekele. Tą patį pakartokite su kitomis duonos riekėmis. Gardūs pusryčiai – garantuoti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją