Nors „Delfi TV“ laidų „Ateities karta“, „Gimę ne Lietuvoje“ ir specialios laidos „LOGIN“ prodiuseris Justinas Arlauskas nėra vegetaras, jo meniu vegetariški patiekalai nėra reti. Mėgstantis gaminti vyras teigė, kad niekada nebandė tapti vegetaru, tačiau kiekvieną savaitę bent keletui dienų atsisako mėsos. „Kartais nuo jos labai norisi pailsėti. Ypač šiltuoju metų laiku. Tada mielai renkuosi įvairias jūrų gėrybes, daržovių troškinius ir kt.“, – kalbėjo jis.

Į namus susirinkus draugų kompanijai Justinas taip pat siūlo vaišintis ne tik mėsos patiekalais. Dažniausiai prodiuseris bičiulius vaišina tešlos lazdelėmis ir įvairiais sūriais, vaisiais, riešutais. Draugai ypač vertina J. Arlausko firminiu receptu tapusias midijas aštriame padaže ir takus su krevetėmis.

Justinas Arlauskas

„Dažnai iš draugų sulaukiu prašymų pasidalinti midijų ir takų receptais, bet taip paprastai jų nepasigaminsi. Tam reikia užsisakyti specialius ingredientus iš anksto, nes įprastose parduotuvėse jų nerasi. Šių produktų reikia ieškoti specializuotose išskirtinėse maisto prekių parduotuvėse“, – sakė „Delfi TV“ prodiuseris.

Tiesa, J. Arlauskas atskleidė ir savo iki septynių ingredientų asmeninę taisyklę. Būtent tiek sudedamųjų dalių daugiausiai gali būti jo ragaujamuose ar gaminamuose patiekaluose. Anot pašnekovo, jis nemėgsta kai patiekalą sudaro daug skonių ir šimtas sudedamųjų dalių. „Turiu aiškiai matyti, kas patiekta lėkštėje. Žinoma, kartais smagu paspėlioti, kas, pavyzdžiui, yra viename ar kitame ragaujamame padaže, o tada paklausti aptarnaujančio personalo, ar buvau teisus, ar prašoviau pro šalį“, – pasakojo Justinas.

Takai su krevetėmis

Reikės:

  • 400 g šviežių lukštentų arba šaldytų krevečių,
  • aitriosios paprikos gabalėlio,
  • kelių česnako skiltelių,
  • aliejaus kepimu,;
  • gabalėlio sviesto,
  • sauso baltojo vyno,
  • raudonojo svogūno,
  • 2 minkštų pomidorų,
  • avokado,
  • žaliosios paprikos,
  • raudonosios paprikos,
  • laimo,
  • gūžinės salotos,
  • žiupsnelio durskos,
  • žiupsnelio „chipotle“ pipirų,
  • žiupsnelio juodųjų pipirų,
  • aštraus čederio sūrio,
  • kalendros papuošimui.

Gaminimo eiga: iš pradžių reikės kiek apkepti krevetes aliejuje, tada įdėti gabalėlį sviesto, susmulkinto česnako ir „chipotle“ pipirų. Kol viskas kepa, susmulkinti pomidorus, žaliąją ir raudonąją paprikas, raudonąjį svogūną ir viską gerai išmaišyti. Kol visi ingredientai kepa, įpilti šlakelį baltojo vyno. Tada suberti druską, pipirus, pašlakstyti laimu ir jau paruoštą patiekalą papuošti kalendra, o išjungus ugnį viską apibarstyti sūriu. Viską sumaišius rekomenduojama patiekalą patiekti kartu su jau pašildytomis tortilijomis.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptai“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 11 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją